איך לקדוח בקיר מבלי לפגוע בצנרת החשמל? לפניכם המדריך

מאחורי כל קיר בבית יכולה לעבור צנרת חשמל. לכן, גם קידוח קטן יכול לגרום לפגיעה בקו החשמל, ולסכן אתכם בהתחשמלות. במקום להגיד "לי זה לא יקרה" ולקוות לטוב, יש כמה כללי זהירות שיכולים להקטין את הסיכון לפגיעה. מהם? לפניכם כל התשובות.

עוד במדריך
מהם המקומות שהכי מסוכן לקדוח בהם? איך קודחים בתקרה מבלי לפגוע בחוטי החשמל? ממה להיזהר כשקודחים בקיר טלוויזיה או ליד לוח חשמל? מה עושים במצב של פגיעה בצנרת וכמה יעלה התיקון? כיצד לנצל ביקור חשמלאי לדברים נוספים? זהירות, אין הארקה: מדוע קידוח בדירות ישנות הוא סכנת חיים?

מספיק בורג אחד שקודחים במקום לא נכון, בשביל לפגוע בצנרת החשמל בבית.

במקרה הטוב, יהיה קצר חשמלי ותצטרכו להחליף את מקטע הצנרת שנפגע. במקרה הרע, שבו אין הארקה בבית, אפשר להתחשמל.

מהם המקומות שהכי מסוכן לקדוח בהם?

ישנם אזורים מסוימים שבהם הסיכון לפגיעה בצנרת החשמל גבוה יותר: בקרבת שקעים חשמליים ומתגים, בקרבת לוח החשמל ובתקרה.

איך קודחים ליד שקע חשמלי או מתג, מבלי לפגוע בחוטי החשמל?

ראשית, צריך להבין כיצד צנרת החשמל מחוברת. לרוב, נהוג למקם את חוטי החשמל בתוך הקיר, בעומק של 3-4 ס"מ אל תוך הקיר.

בקרבת שקעים חשמליים ומתגים, חוטי החשמל קרובים יותר לקו הטיח, וככל שמתרחקים ממנו, כך הצנרת ממוקמת עמוק יותר בקיר.

לכן, כדאי בכל מקרה להקפיד לשמור על מרחק של 15 ס"מ לכל הפחות מסביב לכל שקע חשמלי ברחבי הבית או מחוץ לו.

עוד דבר שחשוב לדעת הוא שחוטי החשמל מונחים מהרצפה עד לתקרה בקווי אורך. לכן, אין לקדוח לאורך כל הקו שבו ממוקם שקע חשמלי, כי אתם מגדילים משמעותית את הסיכון לפגוע בו.

כמו כן, על פי התקנים המחייבים, קווי חשמל אינם מוטמעים בתוך הקיר בצורה אלכסונית, אלא בקו ישר מהשקע (מעל ומתחת, וכן מימין לשמאל). לכן, כדאי לדמיין קו דמיוני שנמתח מקו השקע בקו אנכי או אופקי.

לצפייה בסרטון המדגים איך לקדוח ליד שקע בקיר, לחצו כאן

איך קודחים בתקרה מבלי לפגוע בחוטי החשמל?

חשוב לדעת שגם בקרבת התקרה יש נקודות חשמל הממוקמות בתוך קופסאות חיבורים. לרוב, המכסה שלהן הוא עגול ולבן. מקופסאות אלו, נמתחים בקווים ישרים חוטי חשמל. לכן, כמו במקרה של שקעים חשמליים, חשוב לסמן קו דמיוני לאורך ולרוחב, ולא לקדוח בקו זה.

זה רלוונטי גם במצבים של תליית גופי תאורה, עציץ תלוי מהתקרה או כל אלמנט שתרצו לחבר אליה.

ממה להיזהר כשקודחים בקיר טלוויזיה או ליד לוח חשמל?

ככל שמתקרבים אל לוח החשמל שבכניסה לדירה או לבית הפרטי, כך עולה הסיכון לפגוע בחוט חשמל. זאת, משום שבאזור זה מתנקזים חוטי החשמל מכל חדרי הבית. באזורים אלו, מוטב להסתפק בשימוש במסמר, ולא בבורג עמוק במיוחד.

כך גם לגבי אזורים מסוימים שבהם ריכוז גבוה של מכשירי חשמל: במטבח, ליד קיר הטלוויזיה, ליד עמדות מחשב או בכל חלל בבית שבו יש כמות גדולה ומרוכזת של מתגים חשמליים.

אם בכל זאת יש צורך בקידוח עמוק יותר, לצורך נשיאת משקל כבד באזורים אלו, מוטב להזמין חשמלאי. החשמלאי גם יוודא שמיקום הקידוח אפשרי וגם יסייע לכם בתלייה, במעמד אותו ביקור. חשמלאי מוסמך יפרק את מכסה קופסת החיבורים בקיר, ויוכל לזהות בבירור את כיוון צנרת החשמל.

בכל מקרה, כדאי לוודא איתו מראש בשיחה הטלפונית, שהוא אכן מבצע עבודות מסוג זה, שכן יש הבדל בין בעלי מקצוע בהקשר של עבודות תחזוקה מסוג זה.

מה עושים במצב של פגיעה בצנרת וכמה יעלה התיקון?

אם נפגע חוט חשמל, יש צורך בהחלפת כל תשתית הקו: הצנרת וחוטי החשמל הממוקמים בתוכה. עלות התיקון מתחילה מסכום בטווח של בין 500 ל-1,000 שקל, אך במקרים מורכבים יותר בהם מדובר גם בפירוק של חיפוי קיר, צבע מיוחד, גישה לא נוחה לצנרת, קיר בטון וכן הלאה – עלות התיקון תהיה גבוהה בצורה משמעותית.

כיצד לנצל ביקור חשמלאי לדברים נוספים?

מעבר לסימון מיקומים של אזורים שאתם יכולים לקדוח בהם, כדאי לנצל את הביקור גם לבדיקת תקינות ההארקה ותקינות מערכת החשמל בכללותה.

חשמלאי מוסמך, יוכל לחזק חוטים רופפים בלוח החשמל, לחזק שקעי חשמל שהתרופפו, לסתום נקודות חשמל שנותרו חשופות, או להדק הברגה של מתגים, שגורמים להדלקה חלקית של גופי תאורה בבית.

זהו מסוג הביקורים שמומלץ לבצע ממילא אחת לשנה, וכדאי לנצל את הגעתו גם לטובת שפצורים בבית.

זהירות, אין הארקה: מדוע קידוח בדירות ישנות הוא סכנת חיים?

כאמור, מעבר לנזק ברכוש, הרי שבפירוש מדובר במצב מסכן חיים. זאת, בייחוד בדירות ישנות שנבנו לפני שנכנס לתוקף החוק המחייב הארקה בדירות.

לכן, אם אתם מתגוררים בדירה שנבנה מעל 25 שנה, אל תיקחו סיכון מיותר.

גם אם אתם בתקציב מוגבל, מתגוררים בדירה שכורה וחושבים שאתם יכולים לתלות בקלות בעצמכם את המדף, בדקו לפחות שההארקה בדירה תקינה, והתייעצו עם חשמלאי לגבי מיקום הקידוח. החיים שלכם לא שווים את הסיכון המיותר הזה.

כמה כללי בטיחות שישמרו עליכם:

אמנם בכל מקרה, יש להקפיד על כללי הבטיחות, אך בייחוד בדירות ישנות או בדירות שבהן יש חשש לתקלה בממסר הפחת שבלוח החשמל. חשוב לקדוח רק עם ידיים יבשות, לנעול נעליים ולהימנע לעשות זאת אם הרצפה רטובה.   

הקידוח עמוק יותר מ-3 ס"מ? היו ערניים במיוחד:

ראשית, מומלץ לא ללחוץ על המקדח, אלא לקדוח באיטיות ובעוצמה חלשה יחסית. יש לעצור מספר פעמים תוך כדי הקידוח, כדי לוודא שאין במקרה שבבי פלסטיק על המקדח, אשר יכולים להעיד על פגיעה בצנרת הפלסטיק של החשמל.

צנרת זו היא למעשה מעטפת ההגנה של חוטי החשמל, שממוקמים בתורה.

אמנם יש מעטפת הגנה לחוטים, אך לא מדובר במעטפת עבה במיוחד, אלא לכל היותר בעובי של 3 מ"מ. לכן, נדרשת זהירות רבה בקידוח.

מחירון חשמלאים

המחירים כוללים מע”מ

תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון

החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.

התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת

זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון

השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.

תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון

מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow