חיפוי שיש או חיפוי זכוכית לקירות המטבח? כך תבחרו נכון
בעוד שרבים משקיעים זמן ומחשבה בבחירת משטחי העבודה של המטבח, הרי שהבחירה בסוג החיפוי לקירות נעשית כלאחר יד. כשמגלים זאת מאוחר מדי, מתחרטים. כך תתאימו את החיפוי הנכון והמתאים לצרכים שלכם.
בחירת החומר לחיפוי קירות המטבח היא בחירה חשובה שתשפיע על האסתטיות ועל הפונקציונליות של המבנה כולו. מבין שלל האפשרויות הקיימות, השיש והזכוכית הן הבחירות הפופולריות ביותר.
בעוד שבחירה בזכוכית תבטיח לכם מראה אוורירי, יהיה קל מאוד לנקות אותה והיא לא תצריך תחזוקה וחידוש, הרי שבחירה בחיפוי הקיר בשיש תספק עמידות לאורך זמן ובידוד תרמי טוב יותר של אותו החלל. לכל חומר, מאפיינים ייחודיים שכדאי להכיר מבעוד מועד, על מנת שתוכלו לבחור את סוג החיפוי המתאים ביותר עבורכם.
מדוע בכלל צריך לחפות את קירות המטבח?
בשונה מחדרים רבים בבית, הרי שהמטבח נחשב לחלל רטוב. ככזה, הוא חשוף יותר לנזקי מים ושיירי מזון ביומיום. ממש כמו חדר הרחצה, גם על הקירות שסביב משטחי העבודה להיות מחופים ומוגנים מפני חדירת נוזלים.
לכן, השאלה היא לא האם לחפות את הקירות של ארונות המטבח ומשטחי העבודה, אלא באיזה חומר מומלץ לעשות זאת. התוצאה תשפיע לא רק על הנראות של המטבח, אלא גם על נוחות השימוש בו ביומיום, ועל קלות השמירה על הניקיון בסביבה שאמורה להישאר סטרילית.
קל לניקוי ולא מגיע עם דרישות תחזוקה: היתרונות שבחיפוי הזכוכית
היתרון הבולט של חיפוי הזכוכית טמון בתחזוקה הבסיסית שלו. בשונה מחיפוי השיש, שדורש תחזוקה שוטפת בכל סדק או כתם, חיפוי הזכוכית דורש ניקיון בסיסי עם חומר ייעודי ומטלית שישמרו על שקיפותו.
הזכוכית אינה סופגת לכלוך וכתמים, והמקום היחידי שיכולים להצטבר עליו כתמים ושיירי לכלוך הוא בחיבור שבין משטח הזכוכית למשטח העבודה או לקיר שמעל.
מהם החסרונות של חיפוי הזכוכית?
מלבד המחיר היקר של התקנת חיפוי הזכוכית (בהשוואה לחומרים אחרים), היא רגישה במיוחד למכות ולשברים.
אמנם הזכוכית קלה לניקוי, אך בישראל, צריך לזכור שיש כמות אבנית גדולה במים, ואלו בהחלט ישאירו סימנים בהירים על חיפוי הזכוכית. לכן, אם אתם חובבי המראה המוקפד, תצטרכו להקפיד על ייבוש החיפוי בסיום העבודה, ועל ניקוי שלהם עם תרסיס של חומץ ביתי (5 אחוז). אפשרות נוספת היא להתקין סנן אבנית בברז המטבח או בשיבר הראשי, ולמנוע מראש זרימת מים מלאים באבנית.
בנוסף, יכולת הבידוד התרמי של הזכוכית נמוכה מאוד ולכן, היא הופכת לפחות עמידה בתנאי מזג אוויר קיצוניים בקור ובחום. לצורך חיפוי קירות, יש לבחור בזכוכית עמידה וייעודית המתאימה לשימוש זה. תוכלו לעיין במדריכים נוספים בתחום הזכוכית, שיעזרו לכם לקבל השראה על סגנונות שונים שתוכלו לשלב בבית.
עמיד לאורך זמן ומספק בידוד תרמי: יתרונותיו של חיפוי השיש
בשונה מזכוכית, השיש עמיד לאורך זמן ובהתקנה נכונה ומקצועית, יכול לשמש לשנים ארוכות. עמידותו של השיש מאפשרת לו להישמר גם מפני בלאי וכך, הופכת אותו לאסתטי במיוחד. הוא מעולה במניעת בעיות רטיבות בקירות, אינו מאפשר חדירת לחות ומגיע במשטחים גדולים, כך שניתן להסתפק במעט חיבורים, שבהם לרוב מרבית כשלי האיטום לטווח ארוך.
מאפיין בולט נוסף, הוא יכולת הבידוד הגבוהה המאפשרת ויסות ושמירה על הטמפרטורה בתוך החלל.
בדומה לחיפוי הזכוכית, גם חיפוי השיש מעניק מראה יוקרתי ואלגנטי שמכיל מגוון רחב של צבעים וחיתוכים ולכן, נמצא פופולרי במיוחד.
עוד יתרון הוא האפשרות לחפות את משטחי העבודה והקירות הסמוכים אליהם באותו החומר. בכך, מרוויחים מראה אחיד שמעניק אשליה של גודל לחללי מטבחים קטנים.
מבחינת תחזוקה, הרי שהוא חומר שקל לנקות, ואם בוחרים בדגם שאינו סופח כתמים, ונחשב ל"דחוס" יותר, המראה החדיש של השיש יישאר לאורך זמן.
מהם החסרונות של חיפוי השיש?
בחירה בשיש תהיה לרוב בחירה יקרה ומורכבת יותר. בשונה מזכוכית וחומרי חיפוי אחרים, התקנת חיפוי השיש דורשת הכנה מתאימה שתאריך את זמן העבודה. בנוסף, השיש דורש תחזוקה שוטפת שתעזור לו לשמר את המראה שלו לאורך זמן. השיש רגיש מאוד לשריטות ולחומרי ניקוי ולכן, חשוב להקפיד על ניקיון מותאם ועל יישום של חומרי הגנה (שכבת סילר) מדי כמה שנים.
על ההבדלים בהכנת התשתית ובשלב ההתקנה
ההכנה הדרושה: הכנת הקיר לפני התקנת החיפוי תהיה תלויה במספר משתנים כמו: סוג הקיר, סוג הפרויקט וסוג החלל. בבניית מטבח חדש לדוגמה, ההכנה תדרוש מיפוי מדויק של שקעי החשמל ומתגי התאורה המפוזרים בחלל. רק אחרי תכנון ומיפוי מדויקים, ניתן יהיה להזמין את הזכוכית. הסיבה לכך, טמונה במבנה הזכוכית, המגיע כפלטה אחת גדולה.
בשונה מחיפוי השיש, הזכוכית חייבת להתאים לכלל הפתחים והשקעים השונים ולא ניתן יהיה לבצע שינויים אחרי ההתקנה. התקנה של חיפוי שיש, תדרוש גם היא הכנה. אולם, ההכנה מיועדת לחיזוק הקיר ועל מנת להבטיח שאריחי השיש יודבקו בצורה חזקה וטובה לקיר.
שלבי העבודה: כאמור, שלבי העבודה של התקנת חיפוי הזכוכית יהיו קצרים, אך מורכבים יותר. את התקנת חיפוי הזכוכית יבצע קבלן השיפוצים באמצעות לייזר המדייק את ההתקנה ככל שניתן.
לעומת זאת, התקנת חיפוי השיש תבוצע על ידי קבלן השיפוצים באמצעות דבק ייעודי. כדי להבטיח עבודה מדויקת ומקצועית, יהיה עליו להדביק את האריחים ללא רווחים ובעדינות רבה. לבסוף, תמרח שכבת סילר שתגן על השיש מפני מים ושריטות.
לפני שאתם ממהרים לבצע הזמנה, בדקו את המחירונים הנהוגים בתחום וקבלו החלטה בהתאם לתקציב העומד לרשותכם.
זמן האספקה ומשך ההתקנה: חיפוי הזכוכית, יוזמן רק בסיום שלב המדידות המדויקות בשטח וזמן האספקה שלו ינוע בין 7-14 ימי עסקים. עם קבלת הזכוכית, משך העבודה יהיה קצר יחסית ויימשך מספר שעות (בהתאם לגודל הקיר).
לעומת זאת, משך העבודה של חיפוי השיש משתנה ויכול להימשך מספר ימי עבודה. הסיבה לכך, היא ההכנה שמקדימה את ההתקנה והופכת למורכבת בקירות גבס או קיר בלוקים.