מה ההבדל בין סוגי הזכוכיות ומה חשוב לבדוק עוד לפני שמתחילים לשפץ?

איזו זכוכית מספקת בידוד תרמי הכי טוב? מה יגן מפני נפילות ומה הכי בטיחותי נגד פריצות? לעתים, הצרכים מתנגשים ואז תידרשו לשלב בין כמה אפשרויות.

עוד במדריך
זכוכית מחוסמת, זכוכית רבודה וזכוכית בידודית: דע את ההבדלים זכוכית רבודה זכוכית בידודית זכוכית טריפלקס רואים הכל: בחרו ברמת השקיפות שמתאימה לכם אחראי על הבידוד האקוסטי: איך בוחרים נכון את עובי הזכוכית?

מה ההבדל בין בידודית לטריפלקס, ואיך נדע מתי חייבים זכוכית רבודה ומתי זכוכית מחוסמת? כדי שלא תרגישו שמדברים אתכם סינית עתיקה, הכנו לכם מדריך שיוסיף לכם בהירות ויעשה סדר בין כל המונחים. חשוב להכיר את היתרונות והחסרונות של כל סוג, ולהיערך לכך כבר בשלב התוכניות.

אחרת, כשתגיעו לאולם התצוגה, תגלו שלא כל זכוכית תוכלו להתקין. מדוע? בגלל שהקיר לא עבה מספיק, המפתח גדול מדי או שלא הכנתם קונסטרוקציה שתוכל לשאת את המשקל.

זכוכית מחוסמת, זכוכית רבודה וזכוכית בידודית: דע את ההבדלים

מחוסמת: הזכוכית המחוסמת היא זכוכית שעוברת תהליך חימום מיוחד, בטמפרטורה גבוהה מאוד (700 מעלות) וקירור מהיר שלה לאחר מכן.

תהליך זה, הופך אותה לחזקה פי כמה וכמה מזכוכית רגילה (המכונה גם זכוכית 'מונוליטית'). הזכוכית עמידה ובטיחותית מאוד, משום שבמקרה של שבר, היא מתנפצת לחתיכות קטנות ופחות מזיקות מזכוכית רגילה שהשברים שלה חדים כמו סכין.

זכוכית רבודה

מכונה גם 'זכוכית ביטחון', היא זכוכית משולבת, המורכבת משתי שכבות של זכוכית וביניהן שכבת ביניים שעשויה מ-PVB. זכוכית זו, היא הבטיחותית ביותר כיוון שבמקרה של שבר, השברים נשארים מחוברים לשכבה הפלסטית ולא מתפזרים לכל עבר. היא מתאימה מאוד לשימוש בכל מצב שבו נרצה למנוע נפילה: מעקה מדרגות, מעקה מרפסת, חלונות בקומות גבוהות, סביב גגות או בריכות.

זכוכית בידודית

זכוכית זו, היא זכוכית שעשויה משני לוחות זכוכית שביניהם יש מרווח המלא באוויר. מבנה זה, הופך אותה לבעלת כושר בידוד תרמי (כלומר, אינה מעבירה חום וקור). ככל שהמרווח בין לוחות הזכוכית גדול יותר, כך היא יותר מבודדת תרמית.

ואולם, החיסרון שלה הוא שהיא עבה יותר בגלל שכבת האוויר הכלואה. לכן, היא לא תמיד אפשרית להתקנה, בשל תנאי השטח. אם תרצו להתקין אותה בתור ויטרינה גדולה וכבדה, תצטרכו לתכנן זאת מראש, לוודא שהקירות מספיק עבים ולבחור בפרופילים ובמסילות המתאימות לנשיאת משקל גבוהה.  

זכוכית בידודית יכולה להיות מחוסמת או לא, לבחירתכם ובהתאם לצרכים. כאמור, מחוסמת תישבר לרסיסים קטנים ולכן תתאים לדלתות יציאה למרפסת או לגינה. אם יש סכנת נפילה (חלונות או מעקות זכוכית), היא לא תתאים, ויש לבחור במקומה בזכוכית רבודה.

זכוכית טריפלקס

כשמה כן היא, זכוכית טריפלקס משלוש שכבות. אם זכוכית בידודית עשוייה משתי לוחות זכוכית וביניהם אוויר, הרי שכאן בין שני לוחות הזכוכית יש חומר נוסף – שכבת PVB  (Polyvinyl Butyral). ההדבקה הזו, הופכת אותה לעמידה מאוד.

היתרון הגדול שלה הוא היותה בעלת כושר בידוד אקוסטי (אינה מעבירה רעשים). טריפלקס היא זכוכית שאמנם עבה יותר מזכוכית רגילה, אך דקה יותר מזכוכית בידודית. זאת, משום ששכבת הבידוד שלה היא בעובי של כמה מ"מ בלבד.

היא נחשבת לבטיחותית במיוחד, שכן היא עמידה יותר לשבירה או לפריצה, ובטוחה יותר גם מפני פגיעות ותאונות. היא תתאים לשימוש במעקות או בחלונות ענק בקומות גבוהות.

החיסרון שלה הוא העובדה שהיא אינה מבודדת תרמית. להיפך, היא מעבירה אחוז גבוה של אור וחום דרכה, ולכן אינה נחשבת לחסכונית מבחינה אנרגטית. כדי לגרום לפחות אור לחדור דרכה, ניתן לבחור בשכבת PVB בעלת גוון אפור או צבעוני (נקרא שכבת 'אנטי סאן'). בכך, נרוויח גם פרטיות. זה לא יהפוך אותה למבודדת תרמית, למרות שכמות האור שעובר דרכה תפחת. אפשרות נוספת להגברת הפרטיות היא לשלב בזכוכית הטריפלקס זכוכית בעלת טקסטורה, שתהיה פחות שקופה.

לצורך שיפור הבידוד התרמי, ניתן לבחור בזכוכית כהה יותר מזכוכית רגילה. כאן, לא מדובר בשכבת האמצע, אלא בגוון הזכוכית עצמה. זכוכית זו, מכונה זכוכית Low-E, והיא זכוכית רפלקטיבית בעלת ציפוי מתכתי שמפחית את קרני האור האינפרא האדום (שאינו נראה לעין). בכך ישנה הפחתה של כ-50% בחום. המשמעות היא שכשבחוץ קר, אנרגית החום מוחזרת מהזכוכית אל תוך הבית, וכך נשמר החום בבית. כשחם בחוץ, קרני השמש מוחזרות מהזכוכית החוצה, ולא מחממות את הבית.  

רואים הכל: בחרו ברמת השקיפות שמתאימה לכם

מלבד התאמה נכונה של סוג הזכוכית לסוג החדר, חשוב להתאים גם את סוג השקיפות. למעשה, השקיפות היא זאת שתייצר לכם את האווירה בחדרים השונים.

בחירה בזכוכית שקופה למשל, תשפיע על הגוון הסופי של החדר היות ולזכוכית יש ריכוז גבוה של עופרת בתוכה (וזה הופך אותה למעט ירקרקה).

שילוב של זכוכית שקופה כחיפוי בקירות המטבח תייצר לכם צבע שונה בסוף התהליך ולכן, ההמלצה היא לשלב אותה בחדרים שבהם יש צבעים כהים יותר.

במקרים שבהם תרצו לשלב זכוכית שתיתן מראה שקוף לחלוטין, הבחירה הנכונה תהיה בזכוכית אקסטרה קליר שעוברת תהליך מיוחד להסרת העופרת מתוכה. הזכוכית שמתקבלת תהיה שקופה מאוד ותתאים לחלונות גדולים שניתן לראות מהם נוף מרהיב.

אפשרות נוספת שתעניק לכם פרטיות מצד אחד ויוקרתיות מצד שני, היא הזכוכית החלבית. בשונה מהזכוכיות האחרות, הזכוכית החלבית עוברת תהליך של החדרת חול לתוכה וזה הופך את הגוון שלה למחוספס ומעט יותר לבן.

תהליך זה, הופך את אפשרויות העיצוב לגמישות הרבה יותר כיוון שלא ניתן לראות דרכה את המתרחש בחדר. ניתן להשתמש בזכוכית חלבית בכל משטח הזכוכית או רק בחלק ממנו. למשל, במקלחון, ניתן לבקש שהאפקט החלבי יהיה רק במרכז הדלתות. בכך, נוכל להרוויח אשליה של גודל בחדר הרחצה, וליהנות מהאריחים שבחרנו לחיפוי קירות המקלחון.

אחראי על הבידוד האקוסטי: איך בוחרים נכון את עובי הזכוכית?

עובי הזכוכית הוא הגורם המכריע ביכולת הבידוד של החלון או של דלת הזכוכית. ככל שעובי הזכוכית יהיה עבה יותר, כך תוכלו לקבל בידוד אקוסטי טוב יותר.

בחירה נכונה ומותאמת, תייצר לכם אווירה שקטה בחדרים השונים ותמנע את כניסת הרעשים מהרחוב לתוך הבית ותהפוך למוגנת יותר מנזקי מזג האוויר המשתנים.

בדומה לשאר החומרים, גם לזכוכית תקנים ברורים שמשמשים את בעלי המקצוע בזמן ההתקנה. לרוב, ההתקנה תעשה על פי התקן המינימלי, אך תוכלו בהחלט לבקש זכוכית עבה יותר בחלון של חדר השינה או עבור החלון שבסלון.

העובי המינימלי לחלון שבו שולבה זכוכית בידודית או זכוכית טריפלקס היא 6 מ"מ כאשר בשאר סוגי הזכוכית העובי הוא 3 מ"מ. בדומה לכך, גם חיפוי זכוכית בקירות המטבח יהיה בעובי של 6 מ"מ.

המידות משתנות בהתאם לסוגי החלונות והחדרים ועבור חלון עץ למשל, תצטרכו זכוכית בעובי של 4 מ"מ. במקרה כזה, חשוב לוודא שהזכוכית מורכבת משכבה עבה אחת ולא משתי שכבות של 2 מ"מ שיהפכו אותה להיות לא בטיחותית.

במקרה שיש לכם מעקה זכוכית בבית, העובי הנכון והמתאים לשימוש יהיה 12 מ"מ כאשר סוג הזכוכית היא טריפלקס (שתי שכבות זכוכית בעובי של 6 מ"מ).

במקלחון, על עובי הזכוכית לנוע בין 4 ל-10 מ"מ כאשר העובי המומלץ והסטנדרטי הוא 6 מ"מ. כך, תוכלו להשיג עמידות, לצד פתיחה קלה ונוחה, שלא תגרום לשחיקה מהירה של צירים בשל משקל גבוה מדי.  

לזגג בפיקוח שלנו לחצו כאן

מחפשים רעיונות, מידע והשראה? למדריכים נוספים בתחום זכוכיות לחצו כאן

מחירון זגגים

המחירים כוללים מע”מ

שבר בחלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם שבר בחלון? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים לפני שמזמינים זגג, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם

חיפוי זכוכית במטבח: כל מה שצריך לדעת

אם אתם רוצים לשדרג את המטבח ולהוסיף לו חיפוי זכוכית , אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים מעצב זכוכית, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות בפנים.

התקנת דלת זכוכית: כל מה שחשוב לדעת

רוצים לשדרג את המשרד ולהתקין דלתות זכוכית? הגעתם למקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים זגג, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות בפנים.

התקנת מעקה זכוכית: כל מה שחשוב לדעת

מתחשק לכם לשדרג את המדרגות בבית ולהתקין לצידן מעקה זכוכית? אנחנו פה בשבילכם. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים זגג, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow