להסתיר את הקיר: חיפוי עם עץ הוא אחד הטרנדים החמים

הוא מספק בידוד תרמי ובידוד אקוסטי, הוא אלמנט מהטבע שמוסיף חמימות וסטייל ומתאים את עצמו לכל סגנונות העיצוב. לכן, לא פלא שהוא אחד הטרנדים המבוקשים בעולם עיצוב הבית כרגע. אבל יש לו גם דרישות: תצטרכו להשקיע בטיפול מקדים נגד מזיקים, לדאוג לתחזוקה שלו ולמנוע מצב של לחות כלואה בחלל. הנה כל מה שכדאי לדעת על חיפוי קירות עם עץ.

עוד במדריך
מהם היתרונות של חיפוי עץ לקיר? מהם החסרונות של חיפוי עץ לקיר? עץ אלון, עץ מייפל ועץ אורן: סוגי העצים המומלצים לחיפוי הקיר עץ מלא או פורניר?

חיפוי עץ הוא השקעה משתלמת לכל מי שמעריך את הקסם של חומרים טבעיים. חיפוי של לפחות חלק מקירות הבית עם עץ, תוך שילוב פרטי נגרות סמויים, לא רק יוסיפו לכם שטחי אחסון, אלא גם ניתן לשלב סוגים שונים של עץ, ולבחור במידות משתנות של קורות. מגוון אפשרויות העיצוב הוא עצום, ויכול להתאים לכל סגנונות העיצוב. למשל, עבור עיצוב קלאסי, מידת הגימור של העץ תהיה מלוטשת יותר. עבור עיצוב תעשייתי או כפרי-מודרני תוכלו לשלב עץ במראה הגולמי והלא מעובד שלו.

לחיפוי קירות בעץ יש יתרונות וחסרונות. מהם ומה חשוב לדעת על הליך ההתקנה? האם כדאי לבחור בעץ גושני או להסתפק בחיפוי דמוי עץ? כל התשובות במדריך זה.

מהם היתרונות של חיפוי עץ לקיר?

אלמנט מהטבע בתוך הבית שמתאים כמעט לכל סגנונות העיצוב: כשאתם מדמיינים חיפוי עץ אתם אולי חושבים על בקתת טבע ישנה ומעופשת באמצע יער, אך כיום הדבר רחוק שנות אור מכך.

כמעט בכל דירה חדשה ומפונפנת קשה לפספס ולו קיר כוח אחד מעץ, או פריט נגרות סמוי המסתתר מאחורי חזיתות ענק מעץ.

לכן, ההבדל בין ריהוט לחיפוי קיר הולך ומיטשטש, והם כמו מתמזגים יחד. העובדה שהם מגיעים במגוון גדול של מינים וגוונים, מאפשרת דינאמיות גבוהה בבחירה.

אם תרצו חלל בהיר ואוורירי תוכלו לבחור באורן. אם אתם בקטע של עיצוב קלאסי רשמי יותר, תוכלו להיצמד לגווניו העשירים והכהים של עץ המהגוני. גם הטקסטורה ניתנת לבחירה, הבחירה בפסי אורך או רוחב והשילוב של סוגי עץ שונים.

כך גם מידת ההתאמה לחללים רטובים. למשל, חיפוי קיר מקלחון מעץ איפאה (עץ גושני איכותי מאוד העמיד בפני מים) וספסל ישיבה, יהיו אידיאלים לחדר רחצה שבו תרצו להוסיף אווירת ספא חמימה. בכך, תשברו את הקור של אריחי הקרמיקה ואת המראה הסטנדרטי שלהם.

בידוד ויעילות אנרגטית: לעץ יש יתרון משמעותי מבחינת בידוד, שכן הוא בעל תכונות בידוד טבעיות. אלו, מסייעות בוויסות הטמפרטורה בתוך החלל, ובכך משפר את היעילות האנרגטית גם בקיץ וגם בחורף. בכך, הוא מפחית את הצורך בחימום יתר בחורף ובקירור יתר בקיץ.

בידוד אקוסטי: לעץ יש תכונות של ספיגת קול, ולכן הוא אידיאלי עבור חללים שבהם בקרת הקול חשובה. בדירות הסמוכות לרחובות הומי אדם או לכבישים סואנים, בחדרי שינה ובמשרדים ביתיים, השיקול הזה הופך להיות משמעותי.

מהם החסרונות של חיפוי עץ לקיר?

מלבד היתרונות הרבים של חיפוי העץ, חשוב להכיר גם כמה חסרונות שלו ולקחת אותם בחשבון מראש.

רגישות לרטיבות ולריקבון: עץ הוא חומר טבעי, וככזה הוא בהחלט רגיש יותר לנזקי רטיבות. במגע עם מים, הוא יפתח ריקבון אם לא יהיה מוגן כראוי. לכן, בשלב הראשוני כדאי לבחור בחוכמה את מיקומו. למשל, אם יש חשש לחדירת מים מקירות חיצוניים, מוטב להסתפק בחיפוי עץ רק של קירות פנימיים במבנה, ולהעדיף קירות שבהם לא עוברת צנרת מים שיכולה לגרום לנזילות מים במשך הזמן במקרה של תקלת אינסטלציה.

אם בכל זאת בחרתם למקם את העץ באזורים שעלולים להיות בעלי לחות גבוהה, כמו חדרי רחצה או חזיתות חיצוניות, תצטרכו להשקיע באיטום ובחידוש שכבת הסילר בקביעות. אפשרות נוספת, היא להסתפק בפתרון של דמוי עץ, וכך ליהנות מיתרונות העיצוב ללא החסרונות של עץ שהוא חומר "חי ונושם".

רגישות למזיקים בהיעדר טיפול מתאים מראש: עץ הוא חומר שרגיש מאוד למזיקים (חרקים וטרמיטים). לכן, עוד לפני יישום החיפוי חשוב לוודא שהעץ איכותי ועבר הליך של אימפרגנציה. זהו הליך חיטוי שהופך את העץ לעמיד יותר בפני מזיקים. ואולם, גם עץ שעבר הליך זה יצריך מכם תחזוקה מדי כמה שנים. זו, תכלול שיוף של השכבה העליונה, ליטוש העץ, הוצאת ברגים חלודה וצביעה שלו עם חומר סילר שיספק שכבת הגנה חדשה.

והוא נחשב לעמיד יותר בפני מזיקים. ואולם, גם עץ שעבר הליך זה מחייב תחזוקה לאורך השנים: שיוף, ליטוש, הוצאת ברגים חלודים וצביעה שלו בסילר (שכבת מגן שמורחים על העץ).

דרישות תחזוקה: אמנם התחזוקה של חיפוי קירות עץ נמוכה יותר מזו של פרגולה מעץ או דק מעץ החשוף לפגעי מזג-האוויר, אך היא עדיין קיימת. מעבר לצורך בהקפדה על ניקיון שלו ביומיום עם מטלית לחה, הרי שדרוש גם טיפול תקופתי מקיך יותר. זה, יכלול שיוף, ליטוש, צביעה מחדש והקפדה על סתימת סדקים ומריחת שכבת הגנה בסיום.

התדירות של התחזוקה תהיה נמוכה משמעותית מזו של עץ החשוף לשמש ולגשם, אך היא בהחלט חשובה. אחרת, העץ לא רק יאבד מהברק שלו, אלא הוא גם יכול למשוך אליו מזיקים, לספוח לחות המצטברת בתוך חלל הבית ולגרום לריקבון לאורך זמן. כדי שהשדרוג האסתטי לא יהפוך למפגע תברואתי, חשוב לקחת בחשבון את ההשקעה שתידרש לכם לא רק בשלב היישום שלו על הקיר, אלא גם בהמשך. אחרת, הנזק יעלה משמעותית על התועלת.

עץ אלון, עץ מייפל ועץ אורן: סוגי העצים המומלצים לחיפוי הקיר

כאמור, הבחירה של סוג העץ והגימורים שלו היא אישית ואין סופית. אולם, קיימים סוגי עצים שיתאימו יותר לעבודת החיפוי ויהפכו אותו לחזק ועמיד לאורך זמן.

עץ אלון: עץ חזק, עמיד ובעל מראה מרשים ויוקרתי. עץ האלון מתאים למגוון רחב שnל סגנונות עיצוב ולכן, ישתלב בכל חלל ובית בצורה טבעית.

עץ מייפל: בשונה מעץ האלון, עץ המייפל רך יותר ובעל מראה מעודן יותר. גווניו בהירים ולכן הוא יתאים יותר לבתים בעלי סגנון עיצוב כפרי או סגנון עיצוב מודרני מינימליסטי ומוקפד.

עץ אורן: בחירה בעץ אורן, תתאים לחללים פנימיים וחיצוניים כאחד, הוא בעל מראה טבעי וחם שמצליח להשתלב במגוון סגנונות. יתרון בולט נוסף הוא מחירו הזול (ביחס לשאר העצים).

עץ איפאה: מתאים לחללים שיש בהם לחות או לחללים שחשופים לתנאי מזג האוויר המשתנים. הוא חזק ועמיד, ובדומה לעץ האורן, מתאים לחללים חיצוניים ולחללים פנימיים.

עץ מלא או פורניר?

לשיקול הכספי יש בהחלט משמעות כשמתלבטים לגבי בחירה בסוג העץ. גם אם תבחרו בעץ גושני מלא, טווח המחיר יהיה גדול. ככל שהעץ יהיה איכותי, עמיד ונדיר יותר במחוזותינו, כך מחירו יעלה בהתאם. את כלל המחירים והעבודות השונות בתחום תוכלו לראות כאן, במחירון המומלץ. 

שכן, רבים בוחרים בחיפוי פורניר, שהוא למעשה שילוב של חומר מלאכותי עם חיפוי מדוקק יותר של הדבר האמיתי.

בחירה בחיפוי מעץ מלא, כוללת בתוכה לוחות מסותתים אותם הנגר יחתוך בהתאם לצורה ולשטח הקיר. העץ המלא יהיה עמיד בפני תנאי מזג האוויר ולחות ולכן, יישאר איתכם לשנים ארוכות. שכן, תכונותיו השונות הופכות אותו ליקר יותר.

בשונה מהעץ המלא, חיפוי דמוי עץ מורכב על הקיר בשתי שכבות: שכבה של חומר סינטטי (דמוי קרטון) ושכבה דקה של עץ שנקראת פורניר שיוצרת את מראה העץ. חיפוי דמוי עץ יהיה זול יותר מחיפוי העץ המלא, אך תכונותיו שונות והוא יהיה עמיד לזמן קצר יותר.

למדריכים נוספים לחצו כאן

פגישת ייעוץ עם מעצב פנים: כל מה חשוב לדעת

צריכים טיפים לפני פגישה עם מעצב פנים? אנו נלווה אתכם לאורך כל התהליך. מה חשוב לעשות לפני שנפגשים עם מעצב פנים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה השירות עולה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

בניית הדמיות תלת ממדיות: כל מה שצריך לדעת

צריכים טיפים לפני בניית ההדמיות התלת ממדיות? אנו נלווה אתכם לאורך כל התהליך. מה חשוב לעשות לפני שמגיעים לפגישה, מה חשוב לבדוק במעמד הפגישה וכמה השירות עולה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

פגישת ליווי לצורך רכישת ריהוט: כל מה שצריך לדעת

צריכים עזרה עם בחירת הריהוט והציוד החדש לבית? אנו נלווה אתכם לאורך כל התהליך. מה חשוב לעשות לפני שנפגשים עם מעצב פנים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה השירות עולה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

ניקיון אחרי שיפוץ: כל מה שצריך לדעת

זקוקים לניקיון אחרי שיפוץ? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל התהליך. מה כולל ניקיון אחרי שיפוץ, איך מתנהלים מול חברת הניקיון לפני העבודה ובמהלכה וכמה יעלה הניקיון? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow