אלו הטעויות שהורסות את מדיח הכלים שלכם

גם אם נדמה לכם שאתם יודעים להשתמש במדיח, הרי שסטטיסטית סביר להניח שאתם עושים את אחת הטעויות הבאות. האם אתם מפעילים אותו בצורה נכונה? האם אתם זוכרים לתחזק אותו כדי לשמור עליו תקין לאורך שנים? בחנו את עצמכם.

עוד במדריך
זהירות, שביר ומסוכן: הטעות הנפוצה ביותר היא הכנסת כלי זכוכית עדינים מדי הטעות: סידור לא נכון של הכלים בתוך המדיח והעמסת יתר הטעות: הכנסת כלים מלאי שיירי מזון לתוך המדיח הטעות: התעלמות מקילופי צבע שחושפים מתכת חלודה הטעות: שימוש לא נכון בחומרי ניקוי הטעות: שוכחים לנקות את הפילטר של המדיח ולא מחליפים אותו בזמן

מסתבר שגם חולי ניקיון יכולים לגרום לנזק למדיח, בשל חוסר מודעות לכללי השימוש בו. מכניסים כל דבר למדיח על מצב הרתחה? משאירים טבלית ניקוי הרבה זמן לפני ההפעלה? שוכחים לנקות את הפילטר שבתחתית המדיח? השימוש במדיח ומה הם שוכחים לעשות בין ההפעלות. 

הטעויות האלה, עושות את ההבדל בין מכשיר שמחזיק מעמד 10 שנים בשימוש יומיומי לבין מכשיר ששובק חיים רגע אחרי שהאחריות עליו נגמרת.

זהירות, שביר ומסוכן: הטעות הנפוצה ביותר היא הכנסת כלי זכוכית עדינים מדי

הטעות: מעבר לכך שכלים עדינים ושבירים במיוחד יכולים להישבר, הרי שהם יכולים לגרום לנזק יקר במיוחד. נזק שהשווי שלו יהיה הרבה יותר גבוה מהכלים עצמם, ככל הנראה.

מבירור עם טכנאים שלנו, מסתבר שזוהי הסיבה העיקרית למרבית התקלות במדיחי כלים.

הנזק: אמנם מרבית כלי הזכוכית הבסיסיים מתאימים לשימוש במדיח, אך זכוכית דקה מדי עלולה להתפוצץ בטמפרטורות גבוהות ולגרום לשברי הזכוכית לחדור אל תוך מערכת הניקוז ולהרוס את המדיח באופן שלא בהכרח ישתלם לתקן, ויחייב אתכם לרכוש מדיח חדש. ראו, הוזהרתם. מעבר לכך, ניקוי המדיח משאריות שברי הזכוכית יסכן גם אתכם. לכן, מומלץ לבצע פעולה זו בזהירות רבה ועם כפפות עבות.

מה עושים: פשוט מאוד – היזהרו מהכנסת כלים עדינים במיוחד (קנקני זכוכית דקיקים או כוסות יין דקיקות, למשל).

כמו כן, היזהרו בעת מיקום של כלים זעירים שיכולים ליפול מהרשת ולצנוח אל רצפת המדיח. מה למשל? קשי זכוכית, צלוחיות זעירות וקעריות לרטבים.

הטעות: סידור לא נכון של הכלים בתוך המדיח והעמסת יתר

הנזק: ממש כמו עם מכונות כביסה, כל המוסיף גורע. הימנעו מלדחוף יותר מדי כלים למדיח הכלים שלכם. מעבר לכך שזה ישאיר אותם מלוכלכים, זה יכול למנוע מהממטרות להסתובב. בכך, נמנע פיזור של המים, והמדיח למעשה פועל "על ריק" ואינו אפקטיבי בניקוי הכלים. ברגע שהחיישנים שבתוך המדיח מתקשים לזהות כלים נקיים, ושאריות הסבון נשארות בתוך חלק מהכלים, היעילות האנרגטית של המדיח יורדת, ולאורך זמן רכיביו נשחקים מהר יותר.

מה עושים: ראשית, לפני הפעלת המדיח, הכניסו יד פנימה וסובבו בעצמכם את הממטרות, לראות שאין שום כלי שמפריע להן. שנית, הימנעו מהנחת כלים גבוהים במרכז המדיח. אם אחד מהם יזוז לאחר שתסגרו את דלת המדיח, הוא יכול לעצור את הממטרות ולגרום לאותה הבעיה. מקמו אותם בצידי המדיח, ככל הניתן, הרחק ממעגל הסיבוב של הממטרות.

שנית, בדקו שכלים לא חוסמים את פתחי המים, שממוקמים בדפנות המדיח. מקמו כלים רק במיקום המיועד להם, ואם בדקה ה-90 החלטתם לדחוס לשם גם קרשי חיתוך, ודאו שקרש אחד לא ימנע את זרימת המים בצורה תקינה ויגרום להפעלת שווא של המדיח. מוטב למקם צלחות גדולות, קרשים וסירים במרחק מפתחי זרימת המים שבדפנות.

הטעות: הכנסת כלים מלאי שיירי מזון לתוך המדיח

אמנם כשמו כן הוא, מדיח הכלים אמור להדיח במקומכם את הכלים, אך הוא לא טוחן אשפה. לכן, הקפידו להסיר היטב שיירי מזון.

הנזק: שיירי מזון על הכלים יכולים בהחלט לסתום את צינור הניקוז, לקרוע את המסננים או להרוס את משאבת המים.

מה עושים: לא צריך לקרצף את הכלים לפני הכנסתם למדיח, וגם אין חובה לשטוף אותם תחילה תחת מים זורמים, אלא פשוט לוודא שלא נותרו עליהם חרצנים, עצמות, חתיכות לחם ושאר שיירי מזון.

אגב, השתמשו במדיח רק לצורך ניקוי של כלי מטבח. פמוטי נרות עם שאריות שעווה? ממש לא כדאי להכניס למדיח. זו, תסתום את הפילטר ותהרוס את משאבת המים.

הטעות: התעלמות מקילופי צבע שחושפים מתכת חלודה

הנזק: מעבר לכך שאתם ממש לא רוצים לאכול מכלי מטבח שהודחו על גבי משטחים מחלידים, גם מכונת הכביסה שלכם תעדיף שלא יחדרו אליה רסיסי מתכת חלודה.

מה עושים: ברגע שמבחינים בשחיקה של ציפוי הפלסטיק של רשתות המדיח, החליפו אותם או צבעו אותם באמצעות צבע ויניל (שמשתמשים בו לצביעת פחי מכוניות). אם תשאירו את המתכת חשופה למים היא תחליד במהירות, ורסיסי מתכת חלודה ייכנסו אל משאבת המים ויגרמו לאורך זמן גם לרכיבים הפנימיים להחליד ולהיהרס מהר.

הטעות: שימוש לא נכון בחומרי ניקוי

ישנן כמה טעויות נפוצות שמתייחסות לשימוש במדיח עם חומרי ניקוי בצורה לא נכונה. ראשית, הימנעו מהכנסת כלי מטבח עם שאריות סבון כלים עליהם. גם אם נגמרו לכם טבליות הניקוי, הטעות הכי גדולה שאתם יכולים לעשות היא למלא בתא זה סבון לניקוי כלים. זה, יגרום להקצפה של הסבון בחלל המדיח (ואף לגלישתו החוצה), יסתום את פתחי הניקוז ויגרום להצפת מים במטבח שלכם.

שנית, הימנעו מהשארת טבלית ניקוי בתא הייעודי במשך זמן רב. הכניסו אותם רק רגע לפני הפעלת המדיח. חומרי ניקוי שיישארו שם זמן רב יכולים לגלוש החוצה ולהצטבר על דפנות המדיח. מדובר בחומרים כימיים שיכולים במשך הזמן לגרום לחורים בדפנות המדיח. מדיח שאינו אטום היטב גורם לחדירת מים אל תוך המערכת החשמלית של המדיח. מעבר לכך שהמדיח יפסיק לפעול, בשל קצרים חשמלים, אתם גם מסכנים את הבטיחות שלכם. השילוב של מים וחשמל הוא קטלני. ראו, הוזהרתם.

המדיח הוא מסריח: רוצים לנקות גם את המדיח בין ההפעלות? הסתפקו בניקוי עם נוזל ייעודי שתפקידו להסיר שיירי מזון, שומן ואבנית מהמדיח. זה גם שומר על יעילות הניקוי שלו ומנטרל ריחות לא נעימים של כלים מלוכלכים שנשארו כמה ימים ללא ניקוי במדיח.

הטעות: שוכחים לנקות את הפילטר של המדיח ולא מחליפים אותו בזמן

לא רק הפילטרים של המזגן מחייבים ניקוי בקביעות. גם הפילטר של המדיח (המסנן הממוקם ברצפת המדיח) זקוק לניקוי. אם הפילטר נסתם, המדיח אינו פועל ביעילות, ואף גורם לריחות מאוד לא נעימים מחלל המדיח בכל פעם שתפתחו את דלת המדיח.


מה עושים: ראשית, מקפידים על ניקוי בקביעות. איך יודעים שהגיע הזמן לנקות? אם בסיום ההפעלה הכלים אינם נקיים מספיק ואף מחוספסים, סביר להניח שהגיע הזמן לרוקן את הפילטר משיירי המזון והלכלוך שהצטברו עליו. מומלץ לעשות זאת אחת לחודש, לפי מידת השימוש שלכם בו.

את הפילטר יש לשטוף תחת מים זורמים ולהחזיר אותו כשהוא נקי מפסולת. אם הבחנתם בחורים על גבי הפילטר מהרו להחליף אותו. אחרת, תגרמו לנזק למשאבת המים ולמנוע – רכיבים שהרבה יותר יקר להחליף.

מדיח הכלים מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

מדיח הכלים שלכם מקצר? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. למה המדיח מקצר, מה עושים לפני שמזמינים טכנאי וכמה יעלה לכם לתקן את התקלה? כל התשובות לפניכם.

המדיח לא מייבש את הכלים: כל השלבים בדרך לפתרון

אם מדיח הכלים שלכם לא מייבש את הכלים, לא בטוח שאתם צריכים להזמין טכנאי. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך, ננסה לכם לפתור את התקלה בעצמכם ולהתנהל נכון מול הטכנאי, אם תצטרכו להזמין אותו בסופו של דבר.

המדיח לא מנקה את הכלים: כל השלבים בדרך לפתרון

המדיח שלכם לא מנקה את הכלים כמו שצריך? לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי, יש כמה פעולות שאנחנו ממליצים לכם לעשות כדי לחסוך את הביקור. לא תצליחו? אנחנו נלווה אתכם ונסייע לכם להזמין טכנאי הביתה בראש שקט.

מדיח הכלים לא נדלק: כל השלבים בדרך לפתרון

מדיח הכלים שלכם לא נדלק? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי וכמה יעלה לכם לתקן את התקלה? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow