שיפוץ דירות: בדיוק עכשיו משלמים פחות
ההאטה בשוק הדיור ובמיוחד ברכישת דירות מיד-שנייה, משפיעה על הביקושים והמחירים גם בענפים משיקים. אם רציתם שיפוץ בזול, בימים האלה מסתבר שיש יותר אפשרויות
ענף השיפוצים, כידוע, קשור בטבורו לענפי הנדל"ן והסטגנציה בהם מחלחלת גם אליו. כך, אחרי זינוק של כ-10 אחוזים במחירי השיפוצים בשנה שעברה, המגמה כיום היא של הוזלות ומבצעים.
הגורם העיקרי לכך היא הירידה החדה ברכישת דירות יד שנייה, שהייתה הכוח המניע מאחורי ההתייקרויות של 2010.
כבר לא נכון לומר שלקבלני השיפוצים "אין בעיה להשיג עבודה". בחלק מאזורי הארץ תגלו שקל לכם למצוא קבלן שיסכים להתחיל בעבודה מייד.

גורם נוסף שפועל בכיוון הפוך מאשתקד: החורף הקדים. מסורתית, במהלך החורף ישנה ירידה בביקוש לעבודות שיפוצים – בוודאי לעבודות שיפוץ חיצוניות, שהופכות קשות עד בלתי אפשריות לביצוע כשיורדים גשמים, אך גם לשיפוצים פנימיים ובכלל.
השנה, בניגוד לשנה שעברה, הגשמים הקדימו. כתוצאה מכך, עבודות שיפוצים רבות נדחו לשנה הבאה.
במילים אחרות: אם אתם זקוקים לשיפוץ של חדר המדרגות, או עבודות שיפוצים קטנות בתוך הדירה, יש סיכוי טוב שתצליחו לקבל מחיר טוב בהרבה ממה שהייתם מקבלים לפני כמה חודשים, ואולי גם מזה שתקבלו בעוד כמה חודשים.
לשפץ בזול או לחכות?
כשהמחירים יורדים באופן טבעי יש פיתוי לחכות ולדחות את ההוצאה ואולי להרוויח כמה אחוזים. זה כנראה נכון כשמדובר בקניית דירות אבל לא בטוח שזה נכון כשמדובר בשיפוצים.
ישנם עדיין גורמים שמייקרים את עלויות השיפוצים בהשוואה לשנים קודמות, כמו הייקור של שינוע והשלכת פסולת בניין, הייקור של שכר העבודה לעובדי בנייה ושיפוצים מיומנים, החמרת בעיות החניה באזורי ביקוש, ייקור הדלק ועוד.

העלויות הגולמיות של השיפוצים גבוהות יותר מבשנים קודמות, ואת זה השינויים בביקוש לעבודות שיפוצים לא ישנו.
מתח הרווחים של השיפוצניקים והקבלנים קטן יותר היום, ולכן הסיכוי לירידות מחירים משמעותיות קטן.
כמו כן, אפשר לנחש שלקראת האביב וחג הפסח נראה עלייה בביקושים, כאשר "משפרי דיור" שדחו או ויתרו על הקנייה של דירה חדשה, יפצו את עצמם באמצעות שיפוץ הדירה הישנה.
זה מלבד הגידול העונתי בביקוש, המאפיין את העונה - הישראלים מאד אוהבים לשפץ, לצבוע ולחדש את הבית לפני פסח.
שינויים בענף השיפוצים
תופעה נוספת שמוכרת מתקופות מיתון ושפל בענף הדיור: בעלי דירות שמתקשים למצוא שוכרים מתחילים לשפץ כדי להפוך את הנכס לאטרקטיבי יותר.
למרות הפרסומים שחלקם טוענים אחרת, סימני ההאטה במשק ניכרים גם בענף השכירות. הסטודנטים, אחד הכוחות המניעים מאחורי מחאת הקיץ וללא ספק הכוח המניע הכי חשוב בשוק השכירות.
קיבלו כנראה ברצינות את הטענה שהם חיים מעבר ליכולתם, ובתום הקיץ הזה נשארו דירות ריקות אפילו בתל-אביב.
השקעה של בעלי דירות בשיפור ותחזוקה של הנכסים שלהם, כמעט תמיד מחזירה את עצמה באמצעות הגדלת ערך הדירה במכירה, אפשרות להגדיל את דמי השכירות או צמצום הזמן שבו הדירה עומדת ריקה בין שוכרים.
בכל אופן, אם רציתם להחליף אמבטיה, לצבוע או לבנות מחיצת גבס, כנראה שבתקופה הקרובה תוכלו לקבל מחיר טוב וגם הסיכוי לעמידה בלוחות הזמנים גבוה יותר.