טכנאי מזגנים: 10 שאלות לפני שמזמינים
המזגן עושה בעיות? רגע לפני שאתם רצים ומזמינים טכנאי מזגנים ומשלמים במיטב כספכם, יש כמה שאלות שכדאי לכם לשאול את עצמכם. בדרך-כלל גם התשובות יהיו ברורות לכם.
לא את כל תקלות המזגן אפשר לפתור לבד, אבל לא כל מה שנראה כתקלה הוא באמת תקלה, וככל שתדעו יותר על מצבכם מראש כך תוכלו להתנהל נכון וחסכוני יותר וגם תדעו מה לומר לטכנאי המזגנים בטלפון – במקרה שתזמינו אחד.
בקיצור: לפני שאתם מתקשרים, נסו לעבור על רשימת השאלות שלפניכם ולענות לעצמכם על כל אחת מהן כמיטב יכולתכם.
מתי קניתם את המזגן - לפני שאתם ממהרים להיגרר להוצאה מיותרת על הזמנת טכנאי בתשלום, כדאי לנסות להיזכר מתי קניתם את המזגן והאם הוא עדיין תחת אחריות.
אתם יכולים לחפש את תעודת האחריות או ליצור קשר עם המשווק, שאמורים להיות לו כל הפרטים.
איפה תעודת האחריות - ואם כבר הזכרנו את תעודת האחריות – חשוב לאתר אותה כדי לדעת מה כלול ומה לא.
בחלק מהמקרים ישנן תקופות אחריות שונות על העבודה והחלקים. בתיקונים מסוימים, אם האחריות היא על העבודה בלבד, לא בטוח שהפעלתה תשתלם.
מתי החלפתם סוללות בשלט - אחת הסיבות הכי נפוצות להזמנת טכנאי מזגנים – כן כן, אל תצחקו – היא סוללות ריקות או חלשות בשלט-רחוק.
זה, כמובן, בנוסף לסוג המקרים הנפוץ כשלעצמו שבו הזמנת הטכנאי יכולה הייתה להימנע לו הלקוח היה בודק שהמזגן מחובר לחשמל (כלומר התקע בשקע).
האם המזגן מכוון על סוג הפעולה הנכון - עוד "תקלה" נפוצה שגורמת להזמנות מיותרות של טכנאים – במיוחד בהפעלות הראשונות של המזגנים בתחילת העונה החמה - היא כאשר המזגן מכוון על חימום או אוורור במקום קירור, או שהתרמוסטט מכוון על טמפרטורה גבוהה מדי.

האם יש שינוי בצליל המזגן - שינוי בצלילים שהמזגן משמיע יכול ללמד לא מעט על סוג הבעיה.
אם יש לכם אוזן רגישה, תוכלו להבדיל בין צליל של השתנקות (לרוב בעיה ביניקת האוויר, ראה להלן) לבין מצב שבו המזגן שקט באופן חשוד (לרוב תקלת מדחס) וכיוצא באלו בעיות עם אפקט אקוסטי ייחודי.
האם ניקיתם את הפילטר לאחרונה - את מסנן האוויר ("פילטר") יש להוציא ולנקות מדי פעם, אחרת הוא הולך ונסתם ומקשה על פעולת המזגן.
זה פשוט להפליא: שולפים, רוחצים תחת זרם מים, מייבשים ומחזירים.
האם דרכי האוויר סביב המזגן פנויות - כדי לפעול בצורה תקינה ויעילה, במיוחד בקיץ, יש לבדוק שפתחי יניקת ופליטת האוויר של המזגן פנויים ולא חסומים בשום צורה.
סמרטוט שמונח על המזגן, עציץ שחוסם את דרכו או סתם חפץ גדול שמונע זרימת אוויר חופשית וכולא את החום הנפלט כלפי חוץ, עשויים בהחלט להיות הסיבה לכך שהמזגן לא מצליח לקרר כראוי.
איפה נמצא צינור הניקוז - במקרים של נזילות וקצרים, לא פעם מתברר שצינור הניקוז סתום או שמישהו חמד לצון ועשה בו קשר, תקע אותו בעציץ וכדומה.
בתור התחלה, כדאי לבדוק איפה הוא נמצא ומה מצבו.
מה עוד מחובר - אם נראה כאילו המזגן מקצר, כדאי לבדוק אילו עוד מכשירים בעלי צריכת חשמל גבוהה מחוברים לאותו נתיך.
מזגן הוא לרוב צרכן החשמל הכבד ביותר בבית, וטבעי שיהיה קשה להפעיל אותו דרך נתיך אליו מחוברים מכשירים נוספים בעלי צריכה גבוהה הפועלים באותה עת – כמו דוד חשמלי, קומקום חשמלי או אפילו תאורת הלוגן.
האם החדר/הבית אטום כראוי - איטום לקוי מאפשר חדירת אוויר חם מן החוץ ומקשה על פעולת המזגן. אם אתם חשים שהמזגן אינו יעיל כבעבר ייתכן בהחלט שזה מקור הבעיה.
במקרה כזה, הטיפול צריך להיעשות על-ידי מומחה איטום ולא טכנאי מזגנים.