עשו זאת בעצמכם: כך תימנעו מהזמנת טכנאי מזגנים

לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי מזגנים שגובה תעריף גבוה בחודשי הקיץ, קבלו מדריך מקיף שמסביר איך ניתן לפתור לבד תקלות נפוצות במזגן: נזילה במזגן, מזגן שמרעיש, מזגן שמקצר, מזגן שלא מקרר, מזגן שלא נדלק ומזגן שפולט ריח רע. וגם: איך מתנהלים מול טכנאי מזגנים?

עוד במדריך
1. נזילה במזגן 2. מזגן מרעיש 3. מזגן מקצר 4. מזגן לא מקרר או מחמם 5. מזגן לא נדלק 6. המזגן פולט ריח רע צריכים להזמין טכנאי מזגנים? כך תתנהלו מולו

הזמנת טכנאי מזגנים בחודשי הקיץ יכולה להיות משימה לא פשוטה, הביקוש אליהם גבוה במיוחד והמחירים שהם לוקחים מתיישרים בהתאם. לא עדיף לנסות לפתור את התקלות במזגן באופן עצמאי?

במדריך הבא נסביר איך להתמודד עם התקלות הנפוצות שיש במזגן, מה לעשות רגע לפני שחייבים להזמין טכנאי מזגנים מקצועי ואיך מתנהלים מול טכנאי מזגנים?

1. נזילה במזגן

מהם הגורמים לנזילה במזגן?

פילטרים סתומים – תפקידם של הפילטרים במזגן הוא לסנן את האוויר שנכנס ליחידה הפנימית ועובר תהליך של קירור. במקרה שלא מנקים אותם באופן קבוע, מצטברים אבק ולכלוך שגורמים לסתימה ומקשים על פעולת היחידה הפנימית, מה שעלול בסופו של דבר לנזילה.

סתימה בצינור הניקוז – תפקידו של צינור הניקוז הוא לנקז את המים מהיחידה הפנימית החוצה. צינור ניקוז סתום, מקופל או בעל שיפוע לא נכון פוגע בזרימת המים התקינה ויכול לגרום לנזילה מהמזגן.

תעלת ניקוז סתומה – תעלת הניקוז נמצאת בתוך מערכת המזגן וממנה המים יורדים אל צינור הניקוז והחוצה. סתימה בפתח היציאה של תעלת הניקוז או היווצרות חורים או סדקים בתעלה עלולים לגרום לנזילה במזגן.

מחסור בגז – המזגן בנוי במערכת סגורה ולכן אין סיבה שתהיה דליפה או בריחת גז. במקרה שזה כן קורה, עלול להצטבר קרח על סוללת המאייד (היחידה הפנימית) וברגע שיפשיר הוא יגרום לנזילה מהמזגן.

סתימה בסוללה – דרך הסוללה (דומה לגריל) ביחידה הפנימית עובר הגז הקר או החם ומשם הוא מזרים את האוויר לחלל החדר. סתימה בסוללה יוצרת ואקום שמונע מהמים שנוצרים לרדת בצינור הניקוז, מה שגורם לנזילה במזגן.

איך מתקנים לבד נזילה במזגן?

נקו את הפילטרים – ניקוי הפילטרים במזגן עילי או מיני-מרכזי היא פעולה שמומלץ לעשות פעם בחודש-חודשיים, זה יבטיח את תקינות המזגן ושמירה על חיי מדף ארוכים.

איך עושים זאת? במזגן עילי, פתחו את מכסה המזגן והוציאו את הפילטרים הנשלפים. לאחר מכן, שטפו את הפילטרים במים, השאירו לייבוש מלא והחזירו אותם למקום כפי שהוצאתם.

במזגן מיני-מרכזי יש פילטר אחד גדול שממוקם בדרך כלל במסדרון בסמוך ליחידה הפנימית הנסתרת. כדי להוציא את הפילטר, פתחו את הקליפסים שמחזיקים אותו ושלפו החוצה בזהירות. שטפו במים והחזירו לאחר ייבוש מלא.

בדקו את צינור הניקוז – מומלץ לנסות לתקן את צינור הניקוז רק במקרה שיש אליו גישה נוחה ולא מסוכנת, אחרת עדיף להשאיר את העבודה לטכנאי מזגנים.

כשאתם ניגשים לצינור, בדקו שהוא לא מקופל או בעל שיפוע לא נכון שמונע זרימת מים כלפי חוץ. במקרה שאתם מזהים סתימה סמוך לקצה הצינור, נסו לחתוך אותו עם סכין יפני או מספריים ושימו דלי למים שיתנקזו. מה אסור לעשות? הימנעו מהחדרת חפצים לצינור או נשיפה לתוכו, זה עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

2. מזגן מרעיש

מה הגורמים למזגן מרעיש?

תקלה במאיץ – תפקיד המאיץ במזגן, שנראה כמו גליל ארוך ונמצא ביחידה הפנימית, הוא לזרוק את האוויר הקר או החם לתוך חלל החדר. במקרה שהוא לא מאוזן ויוצא מהתושבת שלו או שבור, הוא עלול להתחיל לרעוד ולהפיק רעשי טרקטור מטרידים.

טיפ: איך תזהו שהרעש מגיע מהמאיץ? תנו מכה קלה למזגן בצד, אם הרעש נעלם וחוזר תוך כמה דקות, אכן מדובר במאיץ.

פילטרים סתומים – פילטרים מלוכלכים עלולים לגרום למאיץ לצאת מאיזון ולהרעיש. בנוסף, פילטרים שלא יושבים כמו שצריך יכולים לגרום לרעשים מציקים.

מכסה המזגן לא סגור היטב – במקרים מסוימים, מכסה המזגן לא סגור עד הסוף והוא מתנגש עם המסגרת של היחידה הפנימית.

חסימה במזגן מיני-מרכזי – למרות שמדובר בתקלה פחות נפוצה, יכול להיות שיש חסימה כלשהי בשרשורים או בתריסי הדמפרים במזגן מיני-מרכזי.

איך מתקנים לבד מזגן מרעיש?

ודאו שמכסה הפלסטיק סגור היטב – קחו סולם או כיסא יציב, פתחו את מכסה הפלסטיק של המזגן והחזירו אותו כך שהוא יונח בצורה מאוזנת וחלקה משני הצדדים של המסגרת. כעת הפעילו את המזגן ובדקו אם הבעיה נפתרה.

נקו את הפילטרים – שלפו את הפילטרים מהתושבות, שטפו במים והחזירו למזגן לאחר ייבוש מלא. כשאתם מחזירים את הפילטרים, ודאו שהפילטר הימני מונח בצד ימין והפילטר השמאלי בצד שמאל (שימו לב לצורה שלהם). בסיום, ודאו שהם לא זזים או רוקדים והפעילו את המזגן כדי לבדוק אם התקלה נפתרה.

3. מזגן מקצר

למה המזגן מקצר?

תקלה במערכת החשמל –המזגן זולל חשמל ואנרגיה, מה שעלול ליצור עומס יתר ולגרום לקצרים. זה קורה בעיקר בלוחות חד-פאזיים או כשאין נקודת כוח נפרדת למזגן.

תקלה בחיווט של המזגן – התקנה לקויה או בלאי של חוטי החשמל שמחברים בין היחידה הפנימית ליחידה החיצונית במזגן גורמת לכך שהם נותרים חשופים לגשם או כרסומי חולדות וציפורים. במקרה שהחוטים נפגעים, זה עלול לגרום לקצר.

תקלה ברכיבי המזגן – מה שמקצר ברוב המקרים הם קבלים שרופים או תקולים. תפקיד הקבלים במזגן הוא לסייע בהתנעת המנועים במדחס, במאוורר הפנימי ובמאוורר החיצוני. מדובר ברכיב פשוט ולא יקר במיוחד שצריך להחליף והבעיה נפתרת.

במקרה שלא מדובר בקבלים, יכול להיות שהקצר מגיע מתקלה במדחס או במנוע המאוורר החיצוני.

האם להזמין טכנאי מזגנים או חשמלאי?

השאלה הגדולה ביותר כשהמזגן מקצר היא זהות בעל המקצוע שיטפל בבעיה, טכנאי מזגנים או חשמלאי? כדי לא לבזבז כסף על הזמנת האיש לא נכון, צריך לערוך כמה בדיקות פשוטות.

כשהמזגן מקפיץ את הפקק שלו בלבד (בדר"כ מסומן בלוח החשמל):

1. נתקו את תקע המזגן מהשקע וחברו אליו מכשיר חשמלי אחר, כמו מטען של פלאפון.

2. בדקו אם המכשיר החשמלי עובד או לא.

3. במקרה שכן, סימן שמדובר בתקלה במזגן וצריך טכנאי מזגנים. אם לא, מדובר בתקלת חשמל וצריך להזמין חשמלאי.

כשהמזגן מקפיץ את ממסר הפחת (בצד ימין של הלוח, לצידו כפתור בצורת T):

1. כבו את כל מכשירי החשמל בבית והפעילו רק את המזגן.

2. במקרה שהמזגן אינו מקצר, מדובר בתקלה חשמלית וצריך להזמין חשמלאי. הקצר נגרם כנראה ממכשירים אחרים.

3. המזגן פועל לבד ועדיין מקצר? סביר להניח שמדובר בתקלה ברכיבי המזגן וצריך להזמין טכנאי מזגנים.

4. מזגן לא מקרר או מחמם

מהם הגורמים למזגן לא מקרר או מחמם?

מחסור בגז – אם יש דליפת גז, פעולת הקירור או החימום תיפגע וצריך במקרה הזה להזמין טכנאי מזגנים שיאתר ויתקן את הדליפה וימלא גז. במקרה שמדובר בדליפת גז מינורית, ייתכן שמילוי גז ללא איתור ותיקון יספיק.

תקלה במדחס – תפקידו הוא לדחוס את הגז במערכת ולהניע אותו בצורה מעגלית. במקרה שיש תקלה במדחס, המזגן לא יקרר או יחמם ויוציא אוויר בטמפרטורת החדר.

תקלה בתרמוסטט – תפקיד התרמוסטט במזגן הוא לווסת את טמפרטורת החדר לפי מספר המעלות שנקבעות על-ידי השלט. במקרה שהחיישן תקול, לא יהיה ויסות על הטמפרטורה שיוצאת מהמזגן.

מצב עבודה וטמפרטורה לא נכונים – יכול להיות שהתבלבלתם או שהילד נגע בשלט, אבל לפעמים המזגן לא מקרר או מחמם בגלל שהוא מכוון על מצב עבודה (Mode) לא נכון או שהטמפרטורה שקובעים בשלט כלל לא מתאימה לעונה.

איך מתקנים לבד מזגן שלא מקרר או מחמם?

בדקו שהמזגן על מצב חימום או קירור – בחודשי הקיץ, ודאו שהאייקון של מצב העבודה בשלט בצורת פתית שלג, זה סימן שהמזגן על קירור. בחורף, ודאו שמופיע בשלט אייקון של שמש.

בדקו שהטמפרטורות מתאימות לעונה – כדי שהמזגן יעבוד ביעילות ויקרר או יחמם כרצונכם, חשוב לקבוע טמפרטורה מתאימה לעונה. בקיץ מומלץ לשים 23-24 מעלות, בחורף עדיף לשים 25-26 מעלות או אפילו 24 מעלות. חריגה גדולה מהמלצות אלה עלולה לפגוע ביעילות המזגן לאורך זמן.

נקו את הפילטרים הסתומים – ניקוי פילטרים סתומים תמיד יכול לסייע, אפילו אם זה לא הגורם הראשי לבעיה.

כך נראה לוגו הקירור בשלט של המזגן:

5. מזגן לא נדלק

למה המזגן לא נדלק?

תקלה חשמלית – לפני שנאשים את המזגן בתקלה, בדקו אם מדובר בבעיה חשמלית. גשו ללוח החשמל ובדקו אם הפקק של המזגן או ממסר הפחת קפצו. במקרה שכן, הרימו אותם ובדקו אם הבעיה נפתרת.

במקרה שהם לא קפצו, בדקו ששקע המזגן תקין על-ידי הוצאת התקע והכנסת מכשיר חשמלי כמו מטען לנייד. אם המכשיר החשמלי עובד, מדובר בבעיה במזגן. במקרה שהוא לא עובד, כנראה מדובר בתקלה חשמלית וצריך להזמין חשמלאי.

תקלה בכרטיס הפיקוד – כרטיס הפיקוד הוא למעשה המוח של המזגן ובלעדיו הוא לא יכול לתפקד. תקלה בכרטיס יכולה למנוע מהמזגן להידלק ולהגיב. החלפתו בדרך כלל יקרה ולא משתלמת במקרה שיש לכם מזגן ישן, עדיף לרכוש מזגן חדש.

תקלה בעינית או בשלט – תפקיד העינית היא לקבל פקודות מהשלט ומשם לכרטיס הפיקוד של המזגן. תקלה בעינית תגרום לקצר בתקשורת ותמנע מהמזגן להידלק. תקלה נוספת היא שלט שלא מצליח לשדר אותות לעינית בגלל בלאי או סוללות שנגמרו.

איך מתקנים לבד מזגן שלא נדלק?

נקו את מסך העינית – במזגן עילי, העינית ממוקמת על היחידה הפנימית. קחו מטלית לחה ונגבו את מסך העינית מאבק ולכלוך, לאחר מכן נסו להפעיל את המזגן. במקרה שזה לא עובד, ייתכן שתצטרכו להחליף את העינית.

החליפו סוללות בשלט/רכשו שלט חדש – במקרה שהשלט לא מגיב ולא מדליק את המזגן, החליפו סוללות. במקרה שהוא עדיין לא מגיב והאייקונים לא נדלקים בצג שלו, רכשו שלט חדש שמתאים למותג או שלט אוניברסלי.

6. המזגן פולט ריח רע

למה המזגן פולט ריח רע?

הצטברות עובש – כשיש עובש במזגן נפלטים ריחות לא נעימים באוויר וזה עלול לגרום לסכן את בני הבית. העובש נגרם מכמה סיבות: לחות ורטיבות בסוללת האיוד ובמגש הניקוז, צינור ניקוז לא תקין, פילטרים רטובים או סתומים ואפילו הדבקה ממזגן אחר. במקרה הזה נחוץ ניקוי עמוק למזגן, טיפול שרק טכנאי מזגנים מבצע.

תקלה ברכיבי המזגן – במקרה שאחד מרכיבי המזגן נשרף (לרוב קבלים של מנועי המדחס והמאווררים), הוא עלול להפיץ ריח לא נעים ברחבי הבית וצריך להזמין טכנאי מזגנים. במקרה שהריח הרע מגיע מהשקע, כדאי להזמין חשמלאי.

עישון סיגריות או טיגון ללא אוורור – המזגן מושך את האוויר מתוך הבית ומחזיר אותו חם או קר בסירקולציה, לכן עישון סיגריות בבית או טיגונים ללא שימוש בקולט אדים עשויים לגרום לכך שהמזגן יפלוט ריחות לא נעימים.

איך מונעים ממזגן לפלוט ריח רע?

נקו את הפילטרים – לא פחות חשוב מניקוי הפילטרים שנסתמים, חשוב להחזיר אותם לאחר ייבוש מלא, אחרת הלחות עלולה להוביל לעובש ופליטת ריחות לא נעימים מהמזגן.

אווררו את הבית – עישנתם בבית או טיגנתם כל השבוע? הקפידו לאוורר את הבית כמו שצריך, פתחו את קולט האדים ואפילו סגרו את המזגן כדי שלא יכניס למערכת שלו אוויר לא נקי.

צריכים להזמין טכנאי מזגנים? כך תתנהלו מולו

בדקו מראש את המחיר – ברוב המקרים, טכנאי המזגנים יעדיף להגיע אליכם כדי לאתר את מקור התקלה, אבל חשוב לבקש בטלפון הערכת מחיר כדי לא להיות מופתעים במועד הביקור. במקרה שיש אצלכם בעיית גישה או שמדובר במזגן מיני-מרכזי, ציינו זאת מראש ובדקו איך זה משפיע על המחיר.

השוו בין המחיר שהטכנאי אומר לכם למחירון המזגנים המומלץ של המקצוענים, במקרה שיש פער גדול מדי תנסו לברר את הסיבות לכך. בכל מקרה, דרשו מהטכנאי אופציות לתיקון הבעיה כדי שתוכלו לבחור לפי העלות וההיקף. יש דליפת גז? אנחנו מצפים שהטכנאי יסביר שמדובר בפלסטר בלבד ועדיף לתקן את הדליפה.

טיפ: בחודשי הקיץ החמים התעריף של הטכנאים עולה בגלל הביקוש, קחו הצעה מטכנאי נוסף במקרה שהמחיר נראה גבוה מדי.

ודאו שיש אחריות – על תיקון נזילה אמנם לא נהוג לתת אחריות, אבל ודאו שהטכנאי ישוב במקרה שהתקלה חוזרת כעבור מספר ימים. על מילוי גז לא מקובל לתת אחריות, אבל אם המזגן שוב לא מקרר או מחמם אחרי מספר ימים, הטכנאי צריך לשוב כדי לאתר את מקור הדליפה ולמלא גז בעלות מופחתת.

משך האחריות שמקבלים על החלפת רכיבים (מדחס, קבלים, כרטיס פיקוד) היא לרוב שלושה חודשים, דרשו זאת בכתב על החשבונית.

דרשו חשבונית מראש – תתפלאו, יש בעלי מקצוע שלא נותנים חשבונית בתום העבודה. לכן, כשאתם מדברים עם הטכנאי בטלפון, ודאו שהוא מספק לכם חשבונית. כך הוא יבין שאתם מצפים לטכנאי אמין ומקצועי שעובד לפי הספר ולא מחפף. ולא פחות חשוב, אל תשכחו שהחשבונית היא תעודת האחריות שלכם לכך שהעבודה בוצעה.

כשאתם מקבלים את החשבונית, ודאו שהיא ברורה ומפורטת ושאתם מבינים את כל מה שכתוב. במקרה שמגיע לכם אחריות על החלפת רכיב, ודאו שזה מצוין על החשבונית. שלא יהיה בלבול, אלה הפרטים שצריכים להופיע על החשבונית: שם הטכנאי, שם העסק, ח.פ, טלפון של הטכנאי, פירוט העבודה המלא, אחריות (אם יש).

תתזכרו את הטכנאי לפני העבודה – כדי שהטכנאי לא יבריז או יאחר, במיוחד בחודשי הקיץ העמוסים, שלחו לו תזכורת יום-יומיים לפני מועד העבודה. אם הוא אישר הגעה, תוכלו להיות שקטים. במקרה שהוא לא הגיב, לפחות נשאר לכם זמן לקבוע עם טכנאי אחר.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow