פירוק מזגן עילי: כך תעשו זאת נכון

החלטתם לשפץ את הבית או לעבור דירה? ייתכן שתצטרכו לפרק את המזגנים. פירוק מזגן עילי, נחשב לקל יחסית, אך חשוב לעשות אותו נכון.

עוד במדריך
עקב מעבר דירה, רעש חריג או לצורך התחדשות: הסיבות לפירוק המזגן הקיים לטובת ניקיון יסודי: סיבה נוספת שתוביל אתכם לפירוק המזגן משקל המזגן ושמירת הגז: הדגשים החשובים בתהליך פירוק המזגן הלכה למעשה: איך מפרקים מזגן עילי? מחליפים את המזגן הישן? כך תפנו נכון את הפסולת האלקטרונית מתגוררים בקומה גבוהה או צריכים מנוף? ייתכן שתצטרכו לשלם על פינוי המזגן

תהליך הפירוק מורכב משלבים מסודרים שכוללים את: יניקת גז המזגנים, ניתוק היחידה הפנימית (המאייד) ולבסוף, גם את ניתוק היחידה החיצונית, הלוא הוא המעבה.

מהם השיקולים שחשוב לקחת בחשבון לפני פירוק המזגן, מי דואג לפינוי המזגן הישן והאם כדאי לפרק את המזגן מבלי להיעזר בטכנאי מזגנים מקצועי? כל התשובות, במדריך הבא.

עקב מעבר דירה, רעש חריג או לצורך התחדשות: הסיבות לפירוק המזגן הקיים

כאמור, במצב שבו המזגנים שלכם חדשים יחסית ואתם מתכננים לעבור לבית חדש, תוכלו לפרק אותם ולהעביר אותם ביחד איתכם לכתובת החדשה.

בהנחה שהחלטתם לקחת את המזגנים איתכם ולא לרכוש חדשים, נצלו את המעמד ונקו אותם בצורה יסודית לפני שתתקינו אותם במיקום החדש.

מלבד מעבר הדירה או עבודת השיפוצים, תיתכן סיבה נוספת לפירוק המזגן כמו רעשי הפעלה חזקים. רעשים חריגים שחוזרים על עצמכם, עלולים לדרוש את פירוק המזגן לצורך בדיקת החלקים הפנימיים שלו.

לטובת ניקיון יסודי: סיבה נוספת שתוביל אתכם לפירוק המזגן

מיקומו הגבוה של המזגן על הקיר מונע מאיתנו את האפשרות לנקות אותו ביסודיות וביעילות. ולכן, סיבה נוספת (ולא פחות חשובה) שתגרום לכם לפרק את המזגן מהקיר – היא עבודת ניקיון.

ניקוי יסודי של המזגן כולל בתוכו את הפילטרים, חלקי הפלסטיק השונים ואת יחידת המזגן עצמה. פירוק המזגן ממקומו, יבטיח לכם ניקיון איכותי של כלל החלקים מבלי שתצטרכו להזמין טכנאי לצורך ניקוי עמוק.

במידה שיש לכם מזגן רצפתי, הקפידו לפרק גם את המגן שלו (הפתח שממנו יוצא האוויר) ולנקות אותו בצורה יסודית. קחו בחשבון שמדובר על חלק עדין מאוד ולכן, עשו זאת בהתאם להוראות היצרן ואל תפעילו כוח שעלול לגרום לשבירת המגן.

משקל המזגן ושמירת הגז: הדגשים החשובים בתהליך פירוק המזגן

לא כולנו לוקחים בחשבון את משקל המזגן בעת שעת הפירוק שלו ולכן, כדאי לדעת שהמזגן הוא מכשיר חשמלי כבד במיוחד. קח לדוגמה, המעבה שלו יכול להגיע גם למשקל של 100 קילו.

אז איך תעשו את זה נכון? היעזרו באדם נוסף ואל תתפתו לפרק את המזגן לבד. מלבד הפירוק הפיזי, תצטרכו להקפיד על שמירת הגז שבתוכו בעזרת הפעלה של המזגן על הטמפרטורה הנמוכה ביותר שלו.

מעבה המזגן מכיל שתי יציאות בהן מותקנים צינורות ברזל (צינור דק וצינור עבה), שהסגירה שלהם מתאימה למברג מסוג אלן.

על מנת להבטיח את שמירת הגז, יהיה עליכם לסגור הרמטית את האום של הצינור הדק יותר מבין השניים ולהשאיר את המזגן דולק למשך דקה.

לאחר מכן, תצטרכו לסגור את האום של הצינור העבה ורק אז, תוכלו לכבות את המזגן, לנתק את הצינורות ולהבטיח את שמירת גז המזגנים בפנים.

הלכה למעשה: איך מפרקים מזגן עילי?

כאמור, תהליך פירוק המזגן כולל בתוכו שלושה שלבים עיקריים: יניקת גז המזגנים, ניתוק היחידה הפנימית והחיצונית ותיקון הקיר.

תחילה, חשוב להבין שפירוק מזגן עילי, הוא הפירוק הפשוט ביותר מבין שאר סוגי המזגנים. המזגן העילי, בנוי משני חלקים – המאייד והמעבה שידרשו התייחסות נפרדת.

בשלב הראשון, יש להעביר את גז המזגנים הכלוא בתוכו אל הצינורות המחוברים למעבה כדי שישמשו אתכם בהתקנה החדשה. כך, תוכלו להימנע מקריאה לטכנאי מזגנים לטובת מילוי גז בהמשך.

בשלב השני, יש לנתק את היחידה הפנימית ואת היחידה החיצונית מצינורות הגז, כשהניתוק יתחיל מהמעבה וימשיך למאייד.

בשלב השלישי, יהיה עליכם לדאוג לנראות הקיר ולתקן בו את חורי הקידוח שהחזיקו את המזגן על הקיר.

במצב שבו החלטתם לפרק את המזגן הישן ולהתקין במקומו מזגן חדש, יידעו על כך מראש את מתקין המזגנים שיוכל לדאוג גם לפינוי הפסולת האלקטרונית (המזגן הישן). כך או אחרת, קחו בחשבון שפירוק המזגן והתקנת המזגן החדש יתומחרו כשתי עבודות נפרדות.

מחליפים את המזגן הישן? כך תפנו נכון את הפסולת האלקטרונית

בהמשך לחוק לטיפול בציוד אלקטרוני וחשמלי, תהיו זכאים לפינוי המזגן הישן מביתכם ללא עלות. עם זאת, החוק תקף למצב שבו רכשתם מזגן חדש.

כדי להבטיח את פינוי הפסולת האלקטרונית ללא עלות, תצטרכו לדאוג לניתוק מלא שלה מתשתיות הבית השונות (חשמל, גז ומים) ולהודיע לגורם המתאים בזמן.

למעשה, הפינוי ייעשה על ידי המשווק של המזגן (או הציוד החשמלי החדש) ועם בקשה מסודרת מצד הלקוח. את הבקשה, תוכלו לבצע עם אספקת המוצר החדש או בזמן שתרצו לפנות את הציוד הישן.

אולם, ישנם מצבים חריגים שידרשו מכם לשלם אגרת פינוי על המוצר הישן.

מתגוררים בקומה גבוהה או צריכים מנוף? ייתכן שתצטרכו לשלם על פינוי המזגן

החוק לפינוי מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, מאפשר לכם לקבל פינוי של הציוד הישן, ללא עלות. אולם, ישנם מקרים חריגים שידרשו מכם לשלם.

כך לדוגמה, אם אתם מתגוררים בקומה הרביעית ואלך בתוך בניין מגורים גבוהה ואין לכם מעלית – הפינוי יהיה בתוספת תשלום.

מה תוכלו לעשות כדי למנוע את ההוצאה? להוריד בעצמכם את הפסולת האלקטרונית אל הכניסה לבניין ומשם, יבוצע הפינוי ללא עלות.

מקרה נוסף, הוא הזמנת שירותי מנוף לטובת פינוי הציוד או פירוק של המכשיר הישן עם הגעת המתקין.

גם כאן, תוכלו למנוע את התשלום הנוסף באמצעות פירוק המזגן הישן מבעוד מועד והעברתו למקום נוח שלא ידרוש שימוש בכלים נוספים על מנת לפנות אותו מהבית או הבניין.

נזילת מים מהמזגן: כך תפעלו

יש המון גורמים לנזילת מים מהמזגן, אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות במקום אחד.

המזגן מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

צריכים לתקן מזגן שמקצר? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד לפתרון הבעיה. מה צריך לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים, איך מתנהלים מולו וכמה תיקון מזגן שמקצר עולה? כל התשובות בפנים.

המזגן לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

אם המזגן שלכם מקרטע ולא מקרר כמו שצריך, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון, נסביר לכם מה כדאי לעשות לפני שמזמינים טכנאי מזגנים ואיך מומלץ להתנהל מולו אם כבר מזמינים.

מזגן מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המזגן שלכם מרעיש? לא יכולים לשבת בסלון? המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון. למה המזגן מרעיש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow