מגן על הזפת ומלבין את הגג: המדריך המלא על סיוד גגות

פעולת הסיוד מלווה את תהליך האיטום ולמעשה, מתאימה לגגות שעברו זיפות בלבד. תפקידיו של הסיד, הם שמירה על הזפת ויצירתית בידוד תרמי לגג ולכן, יש להקפיד על יישום שלו אחת לשנה.

עוד במדריך
אידיאלי לגגות מזופתים במקרים של שחיקה: מתי נסייד גג שנאטם ביריעות ביטומניות? סיוד VS הלבנת גגות: מה ההבדל? לוחות קלקר, תקרת גבס ויריעות לבנות: חומרים נוספים שיבטיחו בידוד יעיל לגג גודל הגג, כמות האלמנטים והנגישות: הגורמים שישפיעו על המחיר

כאמור, תצטרכו לסייד את הגג רק במקרה שיש לכם גג שעבר תהליך של זיפות. החומר החם שמיושם על הגג חייב את שכבת הסיד הלבנה על מנת להישמר לאורך זמן וכדי לאפשר בידוד תקין. 

למה חשוב להקפיד על סיוד מתמיד בגג מזופת, מה כולל תהליך הסיוד ובאילו מקרים תוכלו לוותר על הפעולה לחלוטין? כל התשובות במדריך שלפניכם. 

אידיאלי לגגות מזופתים

תחילה, חשוב להבין שהדרך הטובה והיעילה ביותר לשמור על גג שעבר תהליך זיפות, היא סיוד. לזפת לא מעט חסרונות, אולם החיסרון הבולט ביותר הוא הנטייה של החומר להתחמם, להתנפח ולעיתים אף להתפוצץ.

ולכן, כדי להימנע ממצבים שבהם הגג מאבד את חיוניות החומר ואת הבידוד התרמי שלו, חשוב להתמיד ולבצע סיוד אחת לשנה. השכבה הלבנה של הסיד, עוזרת לצינון החום של הזפת ומאפשרת לה להיות יעילה לפחות עד החורף הבא. 

במקרים של שחיקה: מתי נסייד גג שנאטם ביריעות ביטומניות?

השיטה הנפוצה יותר לאיטום הגגות, היא דווקא היריעות הביטומניות. בשונה מהזפת, היריעות עמידות מאוד ונשמרות לאורך שנים ארוכות. היריעה הביטומנית מכילה בתוכה שכבה אפורה של חומר אגרגטי (מעין חצץ דק). 

השכבה האפורה, מייצרת את אותו האפקט שמייצר הסיד עבור הזפת ובעצם, שומרת על היריעות מפני השמש והגשם וכך, מייתרת את הסיוד ואת צביעת הגג.

אולם, ישנם מקרים שבהם על אף היריעות, תצטרכו לבצע גם הלבנת גג. מתי? בעיקר כשמדובר על גגות עם תהליך איטום ישן (שעולה על 7 שנים). במקרים אלו, שכבת ההגנה של היריעות נשחקת וכדי להמשיך ולשמור על טיב האיטום, יש צורך בשכבת הגנה נוספת כדוגמת פוליגג או חומר אקרילי אחר. 

כדאי לדעת: תהליך הלבנת הגג מחזיק כ-3 שנים בממוצע ובחלוף הזמן, תצטרכו לחדש אותו. 

סיוד VS הלבנת גגות: מה ההבדל?

ההבדל שבין השניים, טמון בעיקר בסוג האיטום שקיים על הגג. כך לדוגמה, סיוד יתאים באופן מושלם לגג שעבר ציפוי בזפת ואילו הלבנת הגג, תתאים לגגות ששיטת האיטום שלהם כוללת שימוש ביריעות ביטומניות.

חשוב להבין את ההבדל בין השיטות (ובין החומרים) כדי להימנע ממצב שבו הגג מקבל טיפול לא מתאים וכלל עבודת האיטום תהיה בסכנה. 

במידה שמדובר על סיוד הגג, יימרח קבלן האיטום שכבת סיד לבנה שתשמור על הבידוד שלו ותאפשר לו להתקרר מהשמש הקופחת עליו. בשונה מהסיד, במסגרת הלבנת הגג ישתמש הקבלן בצבע אקרילי שישמור את בידוד הגג ויגן עליו.

לוחות קלקר, תקרת גבס ויריעות לבנות: חומרים נוספים שיבטיחו בידוד יעיל לגג

מלבד יישום של סיד או שימוש בשכבת הגנה על היריעות הביטומניות, ישנם חומרי בידוד נוספים שיוכלו לסייע לכם בשמירה על הגג ועל הבידוד שלו: 

בידוד עם לוחות קלקר: לוחות הקלקר, נחשבים לחומר בידוד יעיל ואף, לחומר טוב יותר מהצבעים האקריליים (המשמשים את הלבנת הגג). תחילה, מיישמים שכבה של קלקר על הגג ומעליה, מפזרים שכבה של חלוקי נחל או חצץ. החיסרון הבולט שלו, הוא הנגישות. ולכן, על מנת ליישם אותו, תצטרכו להחליף את האיטום כולו. 

הנמכת תקרת הגבס: במקרה שבו אתם גרים בקומה גבוהה בבניין ומרגישים שבקיץ הבית הרבה יותר חם, תוכלו להנמיך מעט את תקרת הגבס ולהוסיף לה שכבת בידוד נוספת העשויה מצמר סלעים. הצמר יתמוך את התקרה ויצור שכבת בידוד טובה לגג. 

יריעות ביטומניות בצבע לבן: אופציה זו, היא היקרה והעמידה מכולן. יישום היריעות הלבנות מאפשר לנו לקבל את שני היתרונות יחד (איטום לצד בידוד תרמי) מבלי שנצטרך לדאוג לתחזוקה השוטפת. 

גודל הגג, כמות האלמנטים והנגישות: הגורמים שישפיעו על המחיר

גודלו של הגג: העקרון המנחה בעבודות האיטום אומר, שככל ששטח הגג קטן יותר - כך העבודה תהיה יקרה יותר. ולכן, אם תרצו לסייד גג ששטחו קטן מ-100 מ"ר תצטרכו לשלם יותר. במקרים שבהם הגג קטן במיוחד, שיטת התמחור תהיה גלובלית ולא תחושב לפי מ"ר. 

כמות האלמנטים שנמצאים על הגג: גורם נוסף שמשפיע ישירות על מחיר העבודה, הוא כמות האלמנטים השונים שמונחים באופן קבוע על הגג. למשל, דודי שמש, קולטים וציוד. במקרים שבהם הגג יהיה עמוס מאוד, קבלן האיטום יוסיף להצעת מחיר תוספת תשלום עבור הזזה או פינוי האלמנטים מהגג לטובת עבודה אחידה על כל השטח. 

הנגישות לגג: הנגישות הנוחה לגג היא תנאי מחייב. ולכן, במקרים שבהם יגיע קבלן האיטום לגג בעל נגישות נמוכה (שתדרוש לרוב התערבות של מנוף), תצטרכו לשלם תוספת עבור השכרת שירותי המנוף שתחושב לפי שעות השימוש. 

מחירון איטום

המחירים כוללים מע”מ

איטום גגות: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לאטום גג שלם? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה איטום גגות? כל התשובות לפניכם.

איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת

אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.

רטיבות סביב החלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם רטיבות סביב החלון? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה גורם לרטיבות בחלון, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה עולה תיקון רטיבות סביב החלון? התשובות לפניכם.

רטיבות בקיר: כל השלבים בדרך לפתרון

יש לכם נזילה רטיבות בקיר? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה גורם לרטיבות בקיר, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה יעלה תיקון רטיבות בקיר? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

לכל התקלות ועבודות

arrow