מדריך לתיקון איטום מקלחון: חידוש פס איטום או החלפת גומיות איטום? כל מה שצריך לדעת

מים משפריצים לכל עבר בזמן שאתם מתקלחים? נמאס לכם לבהות בכתמי העובש והפטריות בכל רחצה? הגיע הזמן לחדש את איטום המקלחון. באילו מקרים תוכלו לעשות זאת בעצמכם ומתי מוטב להיעזר בהנדימן? כל התשובות במדריך

עוד במדריך
מה ההבדל בין איטום מקלחון בעל דלתות הזזה לבין מקלחון עם דלתות ציר? איך יודעים שהגיע הזמן לחדש את איטום המקלחון? איך מנקים אותם בכדי לשמור עליהם סטריליים לאורך זמן? איך מתבצע איטום של מקלחון עם דלתות הזזה? איך מתבצע איטום של מקלחון עם דלתות ציר? מתי תוכלו לאטום את המקלחון בעצמכם ומתי כדאי להיעזר בבעל מקצוע? מה המחיר של החלפת גומיות איטום או של חידוש סיליקון במקלחון?

גם אם אתם חולי ניקיון שמקפידים לקרצף את המקלחון מדי שבוע עם אקונומיקה, הרי שבסופו של דבר אין מנוס ויש צורך לחדש את איטום המקלחון.

מה ההבדל בין איטום מקלחון הזזה למקלחון עם דלתות על ציר? מה חשוב לבדוק לפני עם בעל המקצוע וכמה זה אמור לעלות? לפניכם המדריך.

מה ההבדל בין איטום מקלחון בעל דלתות הזזה לבין מקלחון עם דלתות ציר?

סוג האיטום משתנה בהתאם לסוג המקלחון שיש לכם בבית. אם המקלחון שברשותכם הוא כזה שהכניסה אליו היא דרך דלתות הזזה הנעות על לגבי מסילה ימינה ושמאלה, הרי שיש צורך באיטום בעזרת פסי סיליקון. אלו, ממוקמים בתחתית הדלתות ובנקודת המפגש בין הדלתות.

אם יש לכם מקלחון בעל דלתות ציר הנפתחות פנימה והחוצה, הרי שיש צורך להחליף את הגומיות התחתונות, שמזכירות מגב (מכונות 'סנפירים'). גם הן ממוקמות בשני מקומות: בתחתית הדלתות ובחיבור בין הדלתות. לרוב, החיבור בין שתי הדלתות הוא עם גומיות מגנטיות, שמסייעות באיטום טוב יותר כשהדלתות סגורות, שכן הן נצמדות זו לזו. 

איך יודעים שהגיע הזמן לחדש את איטום המקלחון?

בלאי: אם גומיות האיטום וחומר הסיליקון שאמורים למנוע מעבר מים מחוץ למקלחון כבר לא עושים את עבודתם, סביר להניח שהם כבר התבלו ונשחקו והגיע הזמן להחליף אותם. למגנטים של גומיות האיטום יש נטייה להישחק עם הזמן, והן כבר לא נצמדות זו לזו היטב. לעתים, גם בשל קריסת אחת הדלתות (הברגה רופפת של הצירים), יש צורך בהזמנת בעל מקצוע לא רק לשם החלפת הגומיות אלא גם לצורך כיוון מחדש של הדלתות. אם יש לכם מקלחון עם דלתות הזזה, הרי שגם לפסי הסיליקון שבתחתית הדלתות יש בלאי טבעי.

עובש: גם אם אתם טיפוסים סטריליים במיוחד, שמדי שבוע מנקים עם אקונומיקה את המקלחון, הקירות, הרצפה והפינות, הרי שחדר הרחצה הוא חלל רטוב. בייחוד בתוך המקלחון, יש קושי רב יותר לדאוג ביומיום לייבוש מלא שלו ולאוורור משמעותי. אם גומיות האיטום (ה'סנפירים') שבתחתית דלתות המקלחון כבר השחירו, ואם בפסי האיטום מסיליקון יש כבר כתמי עובש וסימני בקטריה, ואם ניקוי יסודי שלהם לא עוזר, הגיע הזמן להחליף אותם.

כל כמה זמן יהיה צורך בהחלפתם?

הממוצע הוא אחת ל-3 שנים. כלומר, אם שמרתם על המקלחון נקי ותחזקתם אותו היטב מדי שבועיים, תוכלו להחליף את האיטום גם כעבור 4-5 שנים. ואולם, אם המקלחון בשימוש רב, אתם לא מתחזקים אותו בעקביות וביסודיות וחדר הרחצה לא מאוורר מספיק, ייתכן שהוא יתבלה מהר יותר, ותצטרכו לאטום מחדש את המקלחון גם כל שנתיים.

איך מנקים אותם בכדי לשמור עליהם סטריליים לאורך זמן?

כאמור, גם אם תקפידו על ניקיון, הרי שלאיטום המקלחון יש בלאי טבעי. תוכלו לדחות את ההחלפה תוך כדי שמירה על ניקיון, וגם תמנעו מעצמכם את הנזק והגועל הכרוך בעובש ופטריות בתוך מקלחון שאמור להיות סטרילי, אך לא למנוע לגמרי את הצורך בהחלפתם מדי כמה שנים. ניתן להסתפק בניקוי שלהם עם מים ואקונומיקה. אגב, אקונומיקה על גבי אריחי המקלחון והרצפה, על הרובה ובפינות האיטום שבין הקירות לריצוף – תשמור על כל סביבת המקלחון נקייה מעובש, ובכך תמנע הגעתו גם אל גומיות האיטום ופסי הסילקון של המקלחון.

איך מתבצע איטום של מקלחון עם דלתות הזזה?

מדובר באיטום מורכב יותר מאשר איטום מקלחונים בעלי דלתות ציר. זאת, משום שהאיטום אינו נשלף בקלות, אלא יש לגרד אותו ביסודיות ובזהירות מדלת הזכוכית, בעזרת סכין. בנוסף, יש להימנע מרחצה במקלחון במשך כ-24 שעות לפני ביצוע העבודה. זאת, משום שאסור שיהיה מגע מים עם פס הסיליקון.

לאחר הסרת פס הסיליקון יש לנקות היטב את דלתות הזכוכית, על מנת להעלים כל זכר של עובש ובקטריות לפני מריחת שכבת הסיליקון החדשה. 

איך מתבצע איטום של מקלחון עם דלתות ציר?

יש לשלוף את פס הגומי ממקומו ולנקות בצורה יסודית את דלתות הזכוכית של המקלחון. חשוב לא לדלג על שלב הניקוי, ולהסיר היטב שאריות עובש ובקטריות, באמצעות אקונומיקה. כך, תמנעו מהגומיות להתבלות במהירות רבה יותר.

אם הדלתות אינן תלויות על מוט אופקי עליון, ויש לכם מסילות בתחתית, הרי שיש צורך לנקות היטב גם את המסילות ולדאוג לייבוש טוב שלהן. בסיום, יש להתקין את הגומיות החדשות בתחתית דלתות הזכוכית ולוודא שהשיפוע שלהן מדויק ומאפשר פתיחה וסגירה של הדלתות בצורה חלקה והרמטית.

טיפ: חשוב לציין בשלב הזמנת בעל המקצוע (הנדימן או מתקין מקלחונים) מה עובי הזכוכית של הדלתות. זאת, על מנת שהוא יביא עמו גומיות בעובי התואם את עובי דלתות המקלחון. הטווח הקיים הוא בין 4 ל-10 מ"מ. אגב, עובי הזכוכית המומלץ והבטיחותי הוא של לפחות 6 מ"מ, כך שתוכלו לנצל את הגעתו לצורך החלפת הזכוכית לכזו שתהיה בטוחה יותר לשימוש.

מתי תוכלו לאטום את המקלחון בעצמכם ומתי כדאי להיעזר בבעל מקצוע?

כמו בתיקונים רבים בבית, הכל תלוי בסבלנות, במיומנות וברצון שלכם לקנות חומרים וכלי עבודה מתאימים. במקרה זה, הסיכון שייגרם אינו גבוה במיוחד, וזו בהחלט עבודה קלה יחסית מבין עבודות תחזוקת הבית.

על מה להקפיד אם אתם עושים זאת בעצמכם: ראשית, לא לגרום לנזק. אם אתם מסירים פס סיליקון עם סכין עבדו עם כפפות, בזהירות רבה ובאיטיות. שנית, דאגו לרכוש את החומר המתאים, ואל תסתפקו בשאריות של חומרי איטום המשמשים למטרות אחרות בבית. כלומר, העדיפו סיליקון נגד עובש, שנחשב לעמיד יותר לאורך זמן ומתאים וייעודי לאיטום מקלחונים.

דבר נוסף: אם יש לכם דלתות הזזה, הרי שהתקנת ה'סנפירים' (גומיות האיטום) היא בהחלט פעולה קלה יחסית. החלק המעצבן הוא לדאוג להשיג את המידה המתאימה שלהם.

מתי כדאי לכם להימנע מלתקן בעצמכם: ואולם, אם אין לכם ניסיון בכיוונון דלתות זכוכית, וגומיות האיטום אינן נסגרות בצורה הרמטית, לא בטוח שכדאי שתתעסקו עם פירוק הדלתות וכיוון הצירים בעצמכם. דלתות זכוכית במקלחון הן עדינות ורגישות יותר מדלתות פנים או דלתות כניסה. אם אתם לא רוצים לשבור אותם בטעות, או לגרום להן לקרוס בזמן שאחד מבני הבית מתרחץ, אולי מוטב לקרוא לבעל מקצוע שמיומן בתיקונים או בהתקנות מסוג זה.

מה המחיר של החלפת גומיות איטום או של חידוש סיליקון במקלחון?

טווח המחירים הנהוג בתחום זה הוא בין 250 שקל ל-400 שקל. ההבדל הוא בסוג המקלחון שברשותכם, בסוג חומר האיטום, במורכבות העבודה.

דווקא גודל המקלחון הוא לא מה שישפיע על המחיר. לעתים, דווקא חידוש של איטום מקלחון קטן, צפוף וכזה שלא תוחזק זמן רב, תעלה יותר מהחלפת גומיות איטום במקלחון ענק עם שתי דלתות הזזה. גם לעניין כיוון הדלתות, חידוש הרובה בתוך המקלחון ושאר תיקונים קלים (חיזוק ידיות ומתלים) יכולה להיות השפעה על המחיר הסופי.

ואולם, בהחלט כדאי לנצל את הגעת בעל המקצוע לביצוע כל התיקונים והחיזוקים הדרושים, שכן המחיר שתשלמו אם תזמינו בעלי מקצוע שונים בנפרד, יהיה גבוה משמעותית.

כדאי לציין הכל מראש בשיחה הטלפונית, ולקבל הצעת מחיר גלובאלית עוד לפני הגעת בעל המקצוע לביתכם. אז, כוח המיקוח שלכם גבוה יותר, כי טרם הזמנתם אותו.

מחירון איטום

המחירים כוללים מע”מ

איטום גגות: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לאטום גג שלם? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך בוחרים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה איטום גגות? כל התשובות לפניכם.

איטום מרפסת: כל מה שצריך לדעת

אם אתם צריכים איטום מרפסת, אתם במקום הנכון. מה חשוב לדעת לפני שמזמינים קבלן איטום, איך מתנהלים מולו וכמה עולה איטום מרפסת? כל התשובות לפניכם.

רטיבות סביב החלון: כל השלבים עד לפתרון

יש לכם רטיבות סביב החלון? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה גורם לרטיבות בחלון, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה עולה תיקון רטיבות סביב החלון? התשובות לפניכם.

רטיבות בקיר: כל השלבים בדרך לפתרון

יש לכם נזילה רטיבות בקיר? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. מה גורם לרטיבות בקיר, איך מתנהלים מול קבלן האיטום וכמה יעלה תיקון רטיבות בקיר? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.

לכל התקלות ועבודות

arrow