לאטום את הגג פעם אחת ולתמיד
מהי שיטת `גג הפוך` באיטום, לאיזה בניינים היא מתאימה ומה היתרונות והחסרונות של השיטה
כמו לכל דבר גם לשיטה זו יש יתרונות וחסרונות שכדאי להכיר ואז להחליט האם האופציה הזו נכונה עבורכם
מה זה בכלל גג הפוך?
בשיטת `גג הפוך` העבודה לא נגמרת בהנחת היריעות הביטומניות אלא בעצם רק מתחילה שם. על היריעות מניחים לוחות בידוד עשויים מקלקר (פוליסטירן מוקצף בשם המקצועי), מעל שכבה זו מניחים יריעה גיאוטכנית המשמש כשכבת הגנה ומעליה שכבת חצץ של כ-5 ס"מ. השיטה נקראת כך משום ששכבת הבידוד נמצאת מעל שכבת האיטום ולא כנהוג, מתחתיה.
יתרונות
היתרון הבולט אם כך של שיטה זו הוא בבידוד המעולה שהיא מעניקה לבניין. תרומה זו משמעותית בעיקר בקיץ שכן בחורף, גשמים חזקים עלולים לחדור מעט את שכבת הבידוד. בישראל, בה החורף קצר ודל יחסית במשקעים, לעומת קיץ חם וארוך שימוש בשיטת איטום זו יכול לחסוך הוצאות רבות במיזוג הדירה.
השימוש בשיטה זו עשוי גם לחסוך ביצוע איטום נוסף לשנים ארוכות שכן שכבת הבידוד מגינה גם היא על שכבת האיטום שמתחתיה, שלא נחשפת לפגעי מזג האוויר באופן ישיר, וכמו כן נחסך הצורך בחידוש הלבנת או סיוד הגג.
בעלי מקצוע בתחום האיטום אומרים כי ביצוע איכותי של איטום בשיטת `גג הפוך` יכול להבטיח איטום מעולה לכ-20 שנה לעומת זיפות שיחזיק כ-5 שנים או שימוש ביריעות ביטומניות שיהיה יעיל עד 10 שנים.
דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא המשקל של שכבת החצץ. מי שמעוניין בשיטת הגג ההפוך, צריך להתייעץ עם מנהדס בניין המתמצא בחוזק חומרים ובכושר נשיאת המשקל של הגג, על מנת להימנע מאסון כתוצאה מקריסתו תחת העומס.
חסרונות
ניתן להבין כי איטום הגג בשיטה זו אמנם יקר יותר אך עשוי להתקזז עם הצורך לחדש את איטום הגג בשיטות האחרות אולם יש עוד גורמים שכדאי לקחת בחשבון.
השימוש בשיטה זו חייב להתבצע בצורה מעולה ומקצועית ביותר. בעוד שתיקון חלקי בזיפות ואפילו ביריעות ביטומניות הוא קל יחסית, תקלה ביישום שיטה זו תצריך תיקון מסיבי, פירוק האיטום והרכבתו מחדש.
כמו כן לא ניתן לאטום בשיטה זו גגות שמשמשים למפגשים חברתיים, גינה ובכלל גגות `פעילים` המשמשים את דיירי הבניין.