ל"ג בעומר: הורים, האם ילדיכם גנבים?
מדי שנה הילדים של רבים מאיתנו יגרמו לנזקים בשווי אלפי שקלים ויחשפו את עצמם לפציעות ומחלות. גניבת עצים מאתרי בניה אולי נעשית בתום לב, אך גורמת לנזק אמיתי.
כל ילד יודע שעצים למדורה מוצאים באתרי בנייה. יש שם עץ בשפע, בצורת לוחות נוחים לנשיאה שנדלק בקלות. לרוב גם קל למצוא דרך אל תוך האתר, אפילו אם הוא מוגן בגדר ושער.
דקות לאחר הפריצה לילדים יהיו מספיק עצים למדורה שתבער כל הלילה. אין ספק שהילדים ייהנו בחג, אולם יום לאחר הפריצה הקבלן יספור את אלפי השקלים של"ג בעומר עלה לו השנה.

גניבת עצים מאתרי בניה: נזקים בשווי אלפי שקלים
לקלות שבה הילדים מוצאים את העצים למדורה יש מחיר, ואותו לרוב משלמים הקבלנים. עצים באתר בניה נמצאים בו מסיבה מסוימת.
הם משמשים כפיגומים, תבניות, אמצעי העברת ציוד ועוד. לאחר שילדים לוקחים את העצים, על הקבלן להזמין חדשים ומחירם של אלו עשוי להגיע לסכומים משמעותיים.
במקביל, לא פעם הילדים אוספים עצים איכותיים שנועדו לבניית משקופים, דקים, פרגולות ופריטים נוספים. מחירם של עצים איכותיים אלו גבוה יחסית. לא פעם, אם הילדים מצאו אותם, הם יצאו מהאתר עם עצים בשווי אלפי ואף עשרות אלפי שקלים.
גניבת עצים פוגעת בקבלן באופנים נוספים. ראשית, מאחר שרבים מהעצים שנגנבו משמשים את הקבלן והבנאים במהלך הבניה, העדרם יוצר עיכוב שיכול להמשך מספר ימים.
מן הסתם, כל יום שהעבודה נגררת מעבר למתוכנן משמעה משכורות נוספות שעל הקבלן לשלם, ודחייה של פרויקטים אחרים.
בנוסף לכל אלו, פעמים רבות ילדים שנכנסים לאתר לא מסתפקים רק בעצים. הם עשויים לקחת עימם גם חומרי גלם אחרים, ציוד, כלי עבודה ועוד. שוויים של כל הפריטים הללו עשוי להגיע אף הוא לאלפי שקלים, שאותם משלם הקבלן.
כאילו לא די בכל אלו, ילדים רבים לא יהססו לשבור ולהשחית חלקים מהבניין הנבנה – לעיתים כדי להגיע לעצים, אך פעמים אחרות מתוך ונדליזם ורצון להשחית גרידא.

אין כניסה מסיבה טובה: סכנות ונזקים לילדים
גם אם נדמה שגניבת עצים מאתרי בניה היא תופעה שמזיקה רק עם הקבלן, למעשה הילדים הם אלו שנתונים לסכנה האמיתית. אתר בניה הוא סביבה שהסיכוי להיפגע בה גדול למדי.
בין היתר ניתן ליפול לבורות, להיפגע מחפצים לא יציבים וכמובן גם להישרט, להידקר או להיחתך ממסמרים וחפצים חדים אחרים.
הסכנה גדולה פי כמה כאשר הפגיעה נגרמת ממתכות, וזאת עקב הסיכון לזיהום טטנוס וזיהומים קטלניים אחרים.

מיותר לציין שמאחר ורוב הפריצות של ילדים לאתרי בניה מתרחשות בלילה כל הסיכונים הללו מהותיים פי כמה מאשר בשעות היום.
הסכנה לא מסתיימת עם היציאה מאתר הבניה. הילדים יכולים להיפצע, להיחתך או להידקר משבבים או מסמרים שתקועים בעץ בזמן פריקת העצים.
כמו כן, רבים מהעצים באתרי בניה הינם למעשה תרכובות שמורכבות מעץ ודבקים כימיקליים, או עצים שנצבעו בצבע או לכה. הוכך מעבר לכל ספק ששריפת חומרים שכאלו כמזהמת את הסביבה - ומסרטנת.
עצים לל"ג בעומר: אפשר גם אחרת
אין ספק שפריצה לאתרי בניה בשביל עצים למדורה איננה מומלצת. אולם לא חייבים להסתכן, מאחר שניתן למצוא עצים גם בדרכים בטוחות, חוקיות ולא מזיקות. בין היתר אפשר:
לצאת מהעיר ולחפש ענפים בחורשות ופארקים. אל תכרתו ענפים מעצים קיימים – זו עבירה על החוק ופעולה שמזיקה לעץ. יש די והותר ענפים על הקרקע.
לבקר את בן הדוד מהקיבוץ או המושב, שם ניתן למצוא עצים בשפע.
לעשות סיבוב במקומות בהם נהוג לעשות מדורות (חוף הים, פארקים). פעמים רבות נותרים שם עצים ממדורות עבר ואותם ניתן לאמץ.
לבדוק האם העירייה או המועצה המקומית עורכת חלוקת עצים מסודרת לתושבים (כפי שאכן מספר עיריות עורכות מדי שנה).
לבקש מקבלנים או נגרים עצים מיותרים. במידה והדבר ביכולתם הם ישמחו לתת עצים שלא בשימוש, מאחר שכך נחסכת מהם זריקת העץ לאתר פסולת בניין.
הורים, הבהירו לילדיכם שלאתר הבניה אין להיכנס, אפילו אם נראה ששם נמצאים כל העצים שהם מחפשים. עזרו להם למצוא עצים בדרכים בטוחות יותר על מנת של"ג בעומר יעבור ללא אירועים מצערים.