איך מנקים כלי נירוסטה?
הכיריים, הסירים, משטח העבודה במטבח או הכיור – איך מסירים כתמים, מעלימים שריטות ומנקים את כלי הנירוסטה בבית
נירוסטה יכולה לשמש בבית למשטח עבודה במטבח, לכיור, לכיריים ואפילו למעקות וסירים.
אז אם אצלכם היא מככבת במטבח או בבית כדאי שתדעו איך מטפלים בה.
איך לנקות כלי נירוסטה?
יש לעבור על האיזור עם מטלית יבשה או נייר מגבת. אין להשתמש בצמר פלדה שעלול לשרוט את המשטח אך ניתן להשתמש בסקוטש עדין לניקוי נירוסטה או ספוג.
את הסיר או הקומקום ניתן לנקות באמצעות השריית לימון במים חמים ולאחר מכן הקפידו לייבש לגמרי את הכלי. שיטה זו גם תסייע להרחקת האבנית.
את הכיור ניתן לנקות, באמצעות ריסוס של החומר הכחול לניקוי והברקת חלונות.
אם יש לכם כיריים נירוסטה מלוכלכות כדאי להוציא את הפלטות ואת כיפות הברזל על המבערים ולהשרות אותם ללילה במעט חומץ וסבון ניקוי.
אם יש לכם ברזים או מקומות קטנים יותר עשויים מנירוסטה אפשר להיעזר במברשת שיניים על מנת להבריש ולנקות את המקום, אולם שוב, עשו זאת בעדינות על מנת לא לשרוט את החומר.

איך לבצע תחזוקה נכונה?
הדבר החשוב ביותר במשטחי עבודה או בכיור מנירוסטה הוא פעולה מהירה.
אם לא תתנו לשמן להתקשות ותנקו אותו מיד, לא תתנו לפירורי העוגה להדבק למשטח ותנגבו אותם, שאר העבודה תהיה קלה מאד עד לא קיימת.
חשוב להיעזר בקרש חיתוך ולא לחתוך ירקות ישירות על הנירוסטה מה שעלול לשרוט אותה.
סירים מנירוסטה כדאי לשטוף באופן ידני ולא להכניס למדיח ולאחר שטיפתם לנגב היטב.
אם אתם רוצים להעניק לנירוסטה טאץ מבריק תוכלו למרוח עליה מעט שמן זית ולאחר מכן לנגב במטלית.